Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile 13 banka arasında emeklilere özel indirim ve ayrıcalıklar sunacak protokolün tanıtımı, SGK Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Emeklilerin yaşam kalitesini artırmak için atılan bu adım, kamu ve özel sektör işbirliğinin önemli bir örneği olarak dikkat çekiyor.

“Emeklilere Yönelik Avantaj ve Fırsatlar Sağlıyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Türkiye Yüzyılı'nın emektarlarına müreffeh bir hayat sunmak adına yapılan bu işbirliğini duyurdu. Aydın, "Bugün pek çok alanda emeklilerimize yönelik indirim, kolaylık, avantaj ve fırsatlar oluşturduk. Ayrıca, emekliler.gov.tr adlı web sitemizi de hayata geçirdik. Bu site, emeklilere hangi firma tarafından nasıl avantajlar sağlandığını görme fırsatı sunacak." ifadelerini kullandı.

Emekli Masaları ve Dijital Kimlik Kartları

Aydın, her ildeki SGK merkezlerinde kurulan emekli masaları ile emeklilere rehberlik hizmeti verildiğini belirterek, "Bugün 81 ilimizde 4 bin 123 firmayla indirim avantaj protokolü yapılmış durumda," dedi. Ayrıca, emekli dijital kimlik kartları, TROY ve bankaların oluşturduğu emekli banka ve kredi kartları ile bu fırsatların hayata geçirildiğini açıkladı.

TROY İşlem Hacminde Büyük Artış

SGK Başkanı Raci Kaya, "Emekliler Yılı" kapsamında emeklilerin yaşam kalitesini artırmak için çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Kaya, bankaların emekliler için sürece hızlı bir şekilde dahil olduklarını ve özel indirim ve ayrıcalıklarla katkı sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Sağlık ise, emeklilerin finansal ihtiyaçları için en doğru çözümleri üretmeye odaklandıklarını belirtti. Sağlık, "TROY'un ikinci çeyrekteki işlem hacmi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1200 oranında arttı. Bu, güç birliği yaptığımızda hedeflerimize ulaşabilme potansiyelimizi gösteriyor," dedi.

İşbirliği Yapılan Bankalar

Tokat'ta Gazilere SGK'dan kolaylık! Tokat'ta Gazilere SGK'dan kolaylık!

Bu işbirliğiyle bankalar, banka ve kredi kartı kullanan emeklilere özel indirim, fırsat, promosyon ve kampanya imkânları sağlayacak. İşbirliği protokolleri yapılan bankalar arasında PTT Bank, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Denizbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım, Garanti Bankası, ING Bank, Yapı Kredi, QNB Finansbank ve Akbank yer alıyor.

 

Kaynak: Bigpara