Şubat ayında yürürlüğe giren 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' değişikliği ile Türkiye'de B sınıfı ehliyet sahibi milyonlarca vatandaşa, 125 cc silindir hacmine kadar  motosiklet kullanımının önü açılmıştı.

SÜRÜCÜ KİMLİKLERİ İÇİN PEŞ PEŞE DEĞİŞİKLİKLER

Türkiye'de yaklaşık 35 milyon ehliyet sahibinin bulunduğunu belirten İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda yapılan değişiklikler ile birçok ehliyet sınıfı için yaş şartlarında düzenlemeye gidilmişti. Örneğin D sınıfı ehliyet için gereken 26 yaş şartı 24'e çekilirken, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 16'ya indirilmişti.

Eylül ayı itibarıyla yürürlüğe girmesi planlanan yeni düzenlemenin ilk detayları ortaya çıkarken, farklı tipteki ehliyetler arasında geçişi planlayan değişiklik sürücülerde heyecan yarattı. İşte yapılması planlanan düzenlemenin detayları...

Tokat Haberehliyet (1)
EHLİYETLERDE BU ŞART ORTADAN KALKACAK!

Milyonlarca sürücüyü sevindiren bu flaş kararla birlikte, B sınıfı ehliyet sahiplerine daha geniş bir araç yelpazesi sunulmuş ve ulaşımda çeşitliliğin artması amaçlanmıştı.

İddialara göre, düzenlemede kapsamı genişletmeye hazırlanan yetkililer, B sınıfı ehliyet sahiplerinin 125 cc'lik taşıtları kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik bir şekilde gidermelerinin ardından ek maddeleri kabul etmeye hazırlanıyor. B sınıfı ehliyete sahip sürücülerin herhangi bir sürücü kursundan “motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi alması” şartının yeterli görüldüğü yeni düzenlemenin ardından, A2 sınıfı motorların da ilerleyen tarihlerde bu düzenlemenin kapsamına dahil edileceği öğrenildi.

Küresel Gazeteciler Konseyi BRICS medya zirvesinde Küresel Gazeteciler Konseyi BRICS medya zirvesinde

B Sınıfı Ehliyet 125 Cc Tokathaber

A2 EHLİYET NEDİR?

A2 ehliyetler, 125 CC'nin üstünde yer alan, teknik olarak 35 kW güce kadar olan ve 0.2 kW/kg güç/ağırlık oranıyla sınırlı  motosikletleri kapsamak için kullanılan bir ehliyet türüdür.

Muhabir: Burhan Arar