Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sarı, Bugün Tokat'ta "Edebiyatın İyileştirici Gücü" Konulu Seminer Verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapsamında düzenlenen Edebiyat Akademisi, bugün özel bir konuğu ağırlayacak. Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi ve tanınmış akademisyen-yazar Prof. Dr. Ahmet Sarı, "Edebiyatın İyileştirici Gücü" konulu semineriyle katılımcılara edebiyatın derin ve iyileştirici etkilerini anlatacak.

Etkinlik Detayları
Tarih: 17 Mayıs 2024, Cuma
Saat: 16.30
Yer: Yağıbasan Medresesi (Türk İslam Bilim Tarihi Müzesi)

Edebiyatın Toplum Üzerindeki Etkileri

Seminerde, edebiyatın toplumsal değişim ve gelişim üzerindeki etkileri de konuşulacak. Tokat'ın tarihi mekanlarından biri olan Yağıbasan Medresesi'nde gerçekleştirilecek olan etkinliğe, ilginin yoğun olması bekleniyor. Edebiyat tutkunları, öğretmenler ve öğrenciler, Prof. Dr. Ahmet Sarı'nın değerli bilgilerini dinleyerek edebiyatın derinlemesine işlediği iyileştirici gücü keşfetme fırsatı bulacaklar. 

Öğretmen Akademileri ve Edebiyatın Rolü

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen Öğretmen Akademileri, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Edebiyat Akademisi ise, edebiyatın öğretim ve öğrenim süreçlerindeki önemini vurgulamak, öğretmenlerin edebi bilgilerini artırmak ve bu bilgileri öğrencilerine daha etkili bir şekilde aktarmalarını sağlamak amacıyla kurulmuştur.

Keşan'da coşkulu Okuma Bayramı Keşan'da coşkulu Okuma Bayramı

Gelecek Etkinlikler ve Katılım

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmen Akademileri kapsamında düzenlenecek diğer etkinliklerle ilgili bilgi vermeye devam edecektir. Gelecek etkinliklerde farklı konular ve uzman konuklar yer alacak, öğretmenlerin ve edebiyat severlerin katılımı teşvik edilecektir. Etkinliklere katılmak isteyenler, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi alabilirler.

444138230 957683966360869 4809010765061593647 N Tokathaber

Muhabir: Kenan Kayhan