Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Tokat İl Başkanı ve Milletvekili adayı Duran Kum, S.S. Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimleri öncesinde başkan adayı Kamil Sayar’a destek vermek amacıyla Zile’de geniş çaplı bir çiftçi buluşması düzenledi. 12 Ekim Cumartesi günü yapılacak seçimler öncesi sahada aktif olarak çalışmalarına devam eden Kamil Sayar, çiftçilerin sorunlarını dinlemek ve destek toplamak amacıyla köy köy geziyor.

Çetiner,  Belediye Meclis üyeliğinden istifa etti Çetiner,  Belediye Meclis üyeliğinden istifa etti

Zile'de Çiftçilerin Yoğun İlgisi: Seçim Öncesi Kritik Destekler
Başkan adayı Kamil Sayar’a verilen destek, özellikle CHP'nin bölgedeki güçlü isimlerinden geliyor. Eski Tokat İl Başkanı Duran Kum, Amasya İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Korkmaz, eski ilçe başkanı Ali Bar ve eski il yönetim kurulu üyesi Rıza Çapar ile birlikte Zile ve çevre köylerinde çiftçilerle bir araya geldi. Kum, buluşmada yaptığı konuşmada, çiftçilere kooperatifin mevcut durumunu değerlendirirken, Sayar’ın adaylığına neden destek verilmesi gerektiğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Duran Kum’un Sözleri: "Bu Gidişe Dur Diyeceğiz"
Duran Kum, kooperatifin eski başkanı Muammer Öcal’ın ekibinden gelen Kamil Sayar'ın, kooperatifin doğru ellerde yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Kum, yaptığı açıklamada, "Çiftçilerimiz bu kooperatifin gerçek sahipleridir. Eğer bugün kooperatifin malları yağmalanmışsa ve fabrika borç batağına saplanmışsa, sorumlularına gerekli dersi vermek çiftçilerimizin elindedir. Biz, hesap verebilir, liyakatli ve tecrübeli bir yönetim için Kamil Sayar’a destek veriyoruz. Hep birlikte bu gidişe dur diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Seçimleri: Çiftçilerden Güçlü Destek Bekleniyor
Seçim süreci yaklaşırken, Kamil Sayar ve ekibi Zile başta olmak üzere bölgedeki diğer çiftçilerle de buluşarak destek çalışmalarına hız kazandırıyor. Özellikle kooperatifin mevcut borç durumu ve çiftçilerin menfaatleri, seçimde ana gündem maddeleri arasında yer alıyor.

  

 

Muhabir: Burhan Arar