Tokat merkez ilçede Berberler ve Kuaförler Odasına bağlı bulunan berber, kuaför ve güzellik salonlarının tatil günü için yeni bir karar alındı.  Tokat Merkez ilçelerde Tokat Berberler Odasına bağlı bulunan berber, kuaför ve güzellik salonları artık pazar günleri tatil olacak. Bu işyerleri artık pazar günleri hafta tatili yapacak. 

Sivas-İzmir Uçak Seferleri Başlıyor: Tokatlılar Sivas'tan İzmir'e Uçacak Sivas-İzmir Uçak Seferleri Başlıyor: Tokatlılar Sivas'tan İzmir'e Uçacak

Pazar günleri dükkan açanlara cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Bu hafta itibariyle uygulamaya başlanacağı duyurulurken ceza; İlk açmada 9 bin TL, Şubeli salonlarda 100 katı 900 Bin TL, İkinci cezada iki katı 18 bin TL, şeklinde devam edecek. Pazar günlerine randevu alaınmaması yönünde yapılan duyuru sosyal medyada  da paylaşıldı. 

Tokat Haberdüğün (1)

Tokat merkez ilçede Berberler ve Kuaförler Odasına bağlı bulunan berber, kuaför ve güzellik salonlarının tatil gününün pazar'a alınması ve bu hafta uygulamanın başlayacak olması akıllara 'Bu pazar günü düğünü olan çiftler ne yapacak? sorusunu getirdi.

Yaz mevsimi geldi Tokat'ta düğün sezonu başladı. Dünya evine girmeye hazırlanan çiftler belki aylar öncesinden düğün tarihlerini alarak düğün salonlarıyla anlaştı. Özellikle gelin adayları için kuaförler gelin başı için belirlendi. 
Tokat Haberdüğün (3)

PAZAR GÜNÜ KAPALI OLACAK
Ancak Berberler  ve Kuaförler Odası duyurduğu kararla hafta tatilinin pazar gününe alındığını duyurdu. Uygulamanın bu hafta başlayacak olması ise kafaları karıştırdı. Çünkü pazar gübü iş yerini açan berber, kuaför ve güzellik salonlarına para cezası uygulanacak. Öte yandan pazar günü dünya evine girecek olan çiftlerin alacağı kuaför hizmeti de muammaya dönüştü. 
Tokat Haberturan Ulaşlı BerberlerMAĞDURİYET YAŞANMAMASI İÇİN BİR ÇÖZÜM SUNULACAK
Konuyla ilgili açıklama aldığımız Tokat Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Başkanı Turan Ulaşlı'ya 'Bu pazar düğünü olan çiftler ne yapacak?' sorusunu sorduk. Turan Ulaşlı kararın ardından bu konuda bir mağduriyet yaşanmaması için bir çözüm yolu üzerinde çalıştıklarını ve görüşmelerin sürdüğünü, netleştiğinde kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.   

Muhabir: Mihriban Koçaker