Ankara’nın Sincan ilçesinde, dolmuşta genç bir kızı taciz ettiği görüntülerle sosyal medyada gündeme gelen şüpheli, polis ekiplerinin titiz çalışmasıyla yakalandı. Hakkında birçok suç kaydı bulunan H.Ü. isimli şahıs, polis tarafından gözaltına alındı.
Olay, 7 Nisan Pazartesi günü Sincan-AŞTİ güzergâhında seyir halinde olan bir dolmuşta meydana geldi. Dolmuş içerisinde yolculuk yapan genç bir kadını taciz eden şahsın görüntüleri, sosyal medya üzerinden kısa sürede yayılınca Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
Görüntülerdeki kişiyi tespit etmek için yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin kimliğinin H.Ü. olduğu belirlendi. Yapılan tespitlere göre H.Ü., genç kıza önce rahatsız edici bakışlarla yaklaşmış, ardından telefon ekranına kendi numarasını yazarak tacizde bulunmuştu.
Şüpheli, Etimesgut ilçesinde bulunan evinde düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette yapılan sorgulamalarda H.Ü.’nün daha önce de cinsel taciz başta olmak üzere birçok farklı suçtan kaydının bulunduğu ortaya çıktı.
Şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi beklenirken, olay sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.