İSTANBUL (AA) - Doğa Koleji ilkokul öğrencileri farklı ülkelerden çocukların da katıldığı Harry Waters tarafından verilen İklim Krizi Hikâyesi dersine katıldı.

Doğa Koleji öğrencileri kendilerini İngilizce dilinde ifade ederek iklim krizinde bir yolculuğa çıktı; yazarlık becerileri ile gezegenin geleceği hakkındaki fikirlerini ve çözümlerini paylaştı. Doğa Koleji'nde öğrenciler İngilizce’yi uluslararası müfredata uygun bir programla günlük etkinliklerin içinde yaşayarak öğreniyor. İletişim odaklı İngilizce programı öğrencilerin anadilleri dışında başka bir dilin düşünce sistemini de kavramaları için gerekli yetileri erken çocukluk döneminde kazanmalarını sağlıyor.

Bu kapsamda iletişim dilinin İngilizce olduğu pek çok proje ve etkinliğe katılan Doğa Koleji öğrencileri, Macmillan Education yayınevi Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Elçisi Harry Waters'ın katılımıyla düzenlenen "İklim Krizinin Hikâyesi" konulu canlı derse katıldı.

Pek çok ülkeden ilkokul öğrencilerinin katıldığı canlı derste öğrenciler, kendi sözcükleriyle iklim krizi boyunca bir yolculuğa çıktı. Bu derste iklim kriziyle ilgili farklı hikâyeler ve şiirlerle tanışan Doğa öğrencileri, doğaya ve çevreye karşı sosyal sorumluluklarını pekiştirdi, yaratıcı yazarlık becerileri ile duygularını ifade etti ve gezegenimizin geleceğine ilişkin fikir ve çözümlerini İngilizce olarak ifade ettiler.

Öğrenciler, ders içinde "Sınıflarımızdan Dünyayı Değiştiriyoruz" konulu görsel çalışmalarını da tamamlayarak, hayatta yapılacak değişikliklerle nasıl çözümün bir parçası olunabileceğine dair önerilerini paylaştı.

- İngilizce derslerinde disiplinlerarası etkileşim

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa Koleji İngilizce Bölüm Başkanı Kevser Güneş Metin, hedef dili disiplinler arası bağlamda kullandıkları derslerindeki amaçlarının dil ediniminin, sadece o dili konuşmak, okumak, yazmak ya da anlamak değil, farklı alanlarda da bilgiye ulaşmak için önemli bir araç olduğunu ilkokul yıllarından itibaren öğrencilerin içselleştirmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Metin, "İngilizce derslerimizde uyguladığımız bu disiplinlerarası yaklaşımla öğrencilerimiz çeşitli deneyler ve etkinliklerle küresel boyutta canlı derslere aktif olarak katılıyor. Böylelikle öğrencilerimizin kendi yetenek ve becerilerinin farkında olarak gelişimlerini desteklerken, geleceğin küresel vatandaşları olarak karşılaştıkları sorunlar ve çözümlerine ilişkin aktif rol almalarını hedefliyoruz. Bu bakış açısıyla öğrencilerimize rehberlik ederek dünyanın daha eşit, adil ve sürdürülebilir bir yaşam alanı olması konusunda duyarlı bireyler olmalarını sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi