"Kara para aklama" ve "Örgüt kurma" suçlamasıyla hakkında 40 yıl hapis cezası istenen Dilan Polat 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olduktan sonra sosyal medya paylaşımlarına başladı. Cezaevinde yaşadığı deneyimlerle sosyal medyanın gündemine oturan Polat, özellikle cezaevinde içtiği kahve hakkında yaptığı açıklamalar, kullanıcılar tarafından yoğun eleştiri aldı.

Kahve Yorumuyla Eleştiri Yağmuruna Tutuldu

Dilan Polat, cezaevinde kaldığı süre boyunca Türk kahvesine olan özlemini dile getirdi. İlk günlerde kahve bulamamanın zorluğunu yaşadığını söyleyen Polat, daha sonra getirilen kahve hakkında şu yorumda bulundu:

"Cezaevindeki kahve çok farklıydı. İlk gittiğimizde Türk Kahvesi yoktu. Sonra getirdiler, bardağın içine toz döküyorsun, üzerine su döküyorsun, karıştırıyorsun, kahve oluyor."

Nevide Çiçek başarıya doymuyor Nevide Çiçek başarıya doymuyor

Bu sözleri, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok kullanıcı, Polat'ın bu yorumunu lüks içinde yaşayan biri olarak cezaevine dair algısını eleştirirken, bazıları ise cezaevi şartlarının ne denli farklı olduğunu gözler önüne serdiğini savundu.

Cezaevindeki Deneyimlerine İlişkin Tepkiler

Dilan Polat’ın cezaevindeki yaşam koşullarına dair yaptığı açıklamalar, özellikle kahve yorumu üzerinden çeşitli yorumlara neden oldu. Sosyal medyada birçok kullanıcı, "Cezaevi yaşamını kahveyle mi değerlendiriyor?" şeklinde eleştirilerde bulunurken, bazıları Polat’ın deneyimlerini samimi buldu.

Sosyal Medya Yorumları

Polat’ın kahve yorumu, sosyal medya platformlarında binlerce kez paylaşıldı. Kimileri Polat’ın cezaevi şartlarını hafife aldığını düşünürken, kimileri ise bu tür açıklamaların cezaevlerindeki genel koşullar hakkında farkındalık yarattığını belirtti.

 
 

Kaynak: bültenler