CHP Tokat İl Başkanlığının geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen 28. Dönem Milletvekilleri Aday Adayları tanıtım toplantısında konuşan CHP Tokat Milletvekili Adayı Dr. Bilal Durmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Millet İttifakı Tokat'ta birinci parti yapmak için çalıştıklarını vurguladı.
“Değerli kardeşlerim, adalet mülkün temelidir diyoruz. Tabii ki adalet ve hukuk temeli de bizim mücadelemiz hak, hukuk, adalet çerçevesinde adaletin her alanda ve her yerde tüm ülkede ve her yurttaşı ilgilendirecek şekilde adaletli bir ülke yaratmak sevdasına dayanıyor. Peki adaletin temeli ne? Adaletin temellerinden en önemlisi liyakat. Liyakat da gene bizim uğruna mücadele verdiğimiz bir kavram. Liyakat nedir değerli arkadaşlar? Liyakat 1999’da Cumhuriyet Halk Partisi baraja takılmışken il ilçe yöneticilerinin istifa edip, bırakıp gittiği bir atmosferde ilçe başkanı olmaktır, il yöneticisi olmaktır. Liyakat köylerde ve beldelerde bütün zamanını ve enerjisini harcamaktır. Liyakat gençlere iş öğrenmeleri, meslek öğrenmeleri için bütün birliklerini öğretmeye bir ömür adamaktır” dedi.
“BEN PROTOKOL MİLLETVEKİLİ OLMAYACAĞIM”
“Ben protokol milletvekili olmayacağım” diyen CHP’li Aday Adayı Dr. Bilal Durmaz, sahada olacağını, Türkiye’nin ve Tokat’ın bir parçası olacağını vurguladı. Dr. Bilal Durmaz, “Sevdamız Tokat'ta birinci parti olma sevdasıdır. Birinci parti olma sevdası böyle lafla olacak bir şey değil. Bir sürü bilgi birikimi, ekip çalışması ve performans gerektiren bir çabadır. Ve biz Tokat'ta birinci parti olmayı başaracak güçteyiz. Geleneksel yöntemlerle siyaset yapma anlayışını terk ederek yeni bir siyaset yapma ruhuna ihtiyacımız var. Bunu başaracak çok değerli, genç, liyakatli, her yaşta değerli aday adaylarımız var. Hepsini tebrik ediyorum ve alkışlıyorum. “ dedi.
UMUTSUZLUĞA SON VERİN
Bilal Durmaz, “Umutsuzluğa son verin, Tokat'ı ve Tokat'ın tüm ilçelerini tüm beldelerini sosyal demokrat belediyecilik ile tanıştırmak mecburiyetindeyiz. Belediyecilikle hak, hukuk, sosyal adalet, sosyal devlet kavramlarını Halkımızla en iyi şekilde buluşturacağız. Milletin umudu Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. cumhurbaşkanı yapmak üzere ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Millet İttifakı Tokat'ta birinci parti olmak üzere hep birlikte ayağa kalkacağız” diye konuştu.
RAD. UZM. DR. NAFİZ BİLAL DURMAZ KİMDİR?
Tokat'ta doğdu. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Uzmanlık ve askerlik dışında,tüm meslek yaşamını Tokat’ta geçirdi. Reşadiye Merkez Sağlık Ocağı, Tokat ve Turhal SSK, Tokat Devlet Hastanesinde uzun yıllar görev yaptı. Halen meslektaşları ile birlikte kurucusu olduğu Tokat Medical Park Hastanesi'nde mesul müdür ve Yönetim Kurulu Başkanıdır.
Dr. Nafiz Bilal Durmaz, yaşamı boyunca dezavantajlı ve alt gelir gruplarının yaşam kalitesinin artması ; çocukların daha iyi eğitim ve sağlık hizmeti alması için çaba göstermeyi ilke edinmiştir.
10 yıl süreyle Tokat Çağdaş Eğitim Vakfı , 5 yıl süreyle Gazi Osman Paşa Lisesi Mezunlar Derneği Kurucu Başkanlığını yaptı.Tokat Organize Sanayi Bölgesinde yüzlerce öğrenciye mesleki eğitim veren devlet destekli , ücretsiz Meslek Lisesi kurdu. Yüksek Teknoloji alanında AR-GE şirketi kurucusudur . TÜBİTAK , TOSHİBA , PHİLİPS ve Boğaziçi Üniversitesi gibi kurumlarla ortak ileri teknoloji ve BİYOMEDİKAL projeleri yapmaktadır.
TTB nin çeşitli birimlerinde görev yaptı ve 2 dönem TTB; Tokat Tabip Odası Başkanlığı yaptı. Halen TTB üst kurul delegesidir.
1991 yılında SHP İl Yöneticisi ve İl Saymanı olarak siyasete atıldı.
CHP İl Sekreterliği yaptı.
CHP Merkez İlçe Başkanlığı yaptı. Bu süre içerisinde merkez ilçedeki 7 beldenin tamamında belde örgütü kurdu. Sıfır oy alan tüm köy ve mahallelerde üye çalışması yaptı. Kasım 2021 yılında yapılan ara seçimde daha önce DYP’de olan Yağmurlu Kasabası belde belediye seçimini CHP’nin kazanmasını sağlayan ekibin liderliğini yaptı.
Kurultay Delegeliği yaptı.
Bir yerel ve bir genel seçimde İl Seçim Komisyonu Başkanlığı yaptı.
Dr. Nafiz Bilal Durmaz’ın yöneticisi olduğu Sağlık , Eğitim ve Yüksek teknoloji kurumları 25 yıldır Tokat’ın vergi ve nitelikli istihdam rekortmenidir. Takım çalışması, liderlik, hasta hakları, sağlık hukuku, finansman , insan kaynakları ve kriz yönetimi gibi çok sayıda yönetici eğitimi gördü. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Haber: Mihriban KOÇAKER