Beşiktaş, yeni sezonu bir kupa zaferiyle başlatmayı hedefliyor. Geçtiğimiz sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan siyah-beyazlılar, Turkcell Süper Kupa'da ezeli rakibi Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst önderliğinde sezonun ilk resmi maçında galibiyet alarak 2024-2025 sezonuna moralle başlamayı amaçlıyor.

Başkan Konmaz: Pazar İçin O Sene Bu Sene Olacaktır Başkan Konmaz: Pazar İçin O Sene Bu Sene Olacaktır

Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa mücadelesinde Galatasaray'ı yenerek, bu prestijli organizasyonda üçüncü kez şampiyon olmayı hedefliyor. Süper Lig'de geçtiğimiz sezon beklentilerin altında kalan takım, yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirdi ve teknik direktör değişikliğine giderek daha başarılı bir sezon geçirmeyi planlıyor.

Beşiktaş'ın Süper Kupa Geçmişi

Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa'yı bugüne kadar iki kez müzesine götürdü. İlk olarak 2006 yılında Almanya'nın Frankfurt kentinde Galatasaray'ı 1-0 yenerek kupanın sahibi olan siyah-beyazlılar, 2022 yılında ise Katar'ın Doha şehrinde Antalyaspor'u penaltılarla yenerek ikinci kez bu başarıyı elde etti. 2024-2025 sezonu öncesinde üçüncü kez Süper Kupa'yı kazanmak isteyen Beşiktaş, bu başarıyı yeni teknik direktörü ve transferleriyle gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Transfer Hamleleri ve Hazırlık Maçları

Beşiktaş, yeni sezon öncesi transfer döneminde kadrosuna önemli takviyeler yaptı. Savunma hattını Brezilyalı Gabriel Paulista ile güçlendiren siyah-beyazlılar, orta sahada Portekizli Rafa Silva ve forvet hattında İtalyan golcü Ciro Immobile gibi isimleri kadrosuna kattı. Ayrıca, genç yerli oyuncu Can Keleş de takıma dahil edilerek sağ kanatta görev alacak.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında 6 hazırlık maçı oynayan Beşiktaş, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak yeni sezona hazırlandığını gösterdi. Takım, hazırlıklarına İstanbul'da başladıktan sonra Slovenya'nın Maribor kentinde kamp yaparak, burada birçok hazırlık maçı gerçekleştirdi. Beşiktaş, özel maçlarda Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'e karşı 1-0 mağlup olurken, Grazer AK'yi 5-1 mağlup etmeyi başardı. İstanbul ve Kocaeli'de ise Gençlerbirliği ve Sakaryaspor karşısında galibiyet alırken, Ümraniyespor ve Bandırmaspor ile berabere kaldı.

Genç Yıldız Mustafa Erhan Hekimoğlu'ndan Ümit Verici Performans

Beşiktaş'ın genç yeteneği Mustafa Erhan Hekimoğlu, yeni sezon hazırlıklarında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekiyor. 17 yaşındaki genç futbolcu, güçlü fiziği ve yetenekleriyle dikkat çekerken, hazırlık maçlarında kaydettiği 3 golle teknik direktör Giovanni van Bronckhorst'un gözüne girmeyi başardı. Van Bronckhorst'un, genç oyuncuya yeni sezonda forma şansı vermesi bekleniyor.

 

Kaynak: BÜLTENLER