Sulusaray'a 34 Bin Metrekarelik Dev Proje Sulusaray'a 34 Bin Metrekarelik Dev Proje

Almanya'da gerçekleştirilen Avrupa'nın En İyi Keskin Nişancı Takımı Yarışması'nda, Türkiye'yi temsil eden Özel Kuvvetler ve Kara Kuvvetleri personeli birinci ve ikinci sıralarda yer alarak büyük bir başarıya imza attı.
19 NATO MÜTTEFİKİ ÜLKEDEN 36 TAKIM KATILMIŞTI 
5-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Almanya'nın Hohenfels kentinde düzenlenen yarışmaya, 19 NATO müttefiki ülkeden 36 takım katıldı ve Avrupa'nın en iyi keskin nişancı takımı unvanı için mücadele etti. Türkiye'nin iki takımının katıldığı bu prestijli yarışmaya Almanya ev sahipliği yaptı.
MEHMETÇİK ŞAMPİYON OLDU
Toplam 19 ülkeden 36 timin mücadele ettiği yarışmada Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı sorumluluğunda yarışan Mehmetçik, elde ettiği başarıyla şampiyon oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı timi 1'inci, Özel Kuvvetler Komutanlığı timi de 2'nci oldu. Finlandiya ve ABD ortak takımı 3'üncü, Yunanistan 4, Belçika 5, İrlanda 6, ABD 7, Hollanda 8, İtalya 9, Çek Cumhuriyeti 10'uncu oldu.
Yıllık olarak düzenlenen ve birkaç gün süren bu etkinlikte, keskin nişancı birlikleri kara navigasyonu, ileri düzey nişancılık, tıbbi simülasyonlar ve birçok başka alanda test ediliyor.
Nişancı1-1AVRUPA ŞAMPİYONU ZİLELİ KESKİN NİŞANCI KÜLLİYE'DE
Avrupa Şampiyonasında Birinci olan Türk Özel  Kuvvetler Takımı nişancısının Zileli Abdullah Gülsoy ve takım arkadaşları olduğu öğrenildi. Zile Kültür adlı sosyal medya platformunda yer alan bilgiye göre  Abdullah Gülsoy ve şampiyonlar Külliye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti. 

Muhabir: Mihriban Koçaker