Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri

Yoğurt sağlık için birçok fayda sağlayabilir. Yoğurt, sindirim sisteminiz için faydalı olan probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler sindirim sağlığınızı destekler ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Kalsiyum Kaynağıdır. Yoğurt, kemik sağlığınız için önemli olan kalsiyum açısından zengindir. Kemikleri güçlendirmeye ve osteoporoz riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
Yoğurt, vücut için gerekli olan proteinin iyi bir kaynağıdır. Protein, kasların onarımı ve büyümesi için gereklidir, bu da vücut fonksiyonlarının düzenli bir şekilde devam etmesine yardımcı olur. Bazı yoğurtlar D vitamini ile güçlendirilir. D vitamini, kemik sağlığı, bağışıklık sistemi fonksiyonu ve genel sağlık için önemlidir.
Yoğurt, sindirim sisteminin dengesini koruyan prebiyotik lifler içerebilir. Sindirim sistemi rahatsızlıklarını önlemeye ve sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Yoğurt, laktoz intoleransı olan insanlar için sütten daha iyi tolere edilebilir. Yoğurt, laktozunun sindirimini kolaylaştıran bakteriler içerir.
Aç karnına yenen yoğurdun sağlığımıza pek çok faydası bulunur. İşte açken yoğurt tüketmenin faydaları. 
 

Aç Karnına Yoğurt Yemenin Faydaları Nelerdir?
1- Böbrek taşlarını düşürür: Aç karnına yoğurt yemek böbrek taşlarını düşürür ve böbrekler için zararlı olan tuzların birikmesini önler.
2- Toksinleri atar:Özellikle probiyotik yoğurtlar toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayarak ödem oluşumunu engeller.
3- Kemik gelişimini destekler: Kalsiyum açısından zengin olan yarım ve tam yağlı yoğurtlar kemiklerin daha güçlü olmasını sağlar.
4- Cilt kuruluğunu giderir:Her gün aç karnına yoğurt yemeyi alışkanlık hale getirenlerin cildindeki renk değişikleri azalır. Cildi nemlendiren yoğurt sivilce ve akne oluşumunu da engeller.
5- Saçlara canlılık katar: Düzenli yoğurt tüketmenin dolaylı olarak saçlara da faydası vardır. Saçların daha hızlı uzamasını sağlar ve saç kuruluğuna iyi gelir.
6- Mide asitlerini dengeler: Yarım yağlı ve organik yoğurtlar mide asitlerini dengelediği gibi yanma - ekşime şikayetlerinin de azalmasını sağlar.
7- Bağırsak florasını iyileştirir: Bağırsaklarda biriken kötü bakterileri öldürür ve sindirim sistemini güçlendirir.
8- Ciltteki kırışıklıkları azaltır: Aç karnına yoğurt yemek, cildin altındaki yağ dokularının artırır. Bu da yaşlanmaya bağlı kırışıklıkların azalmasına etkili olur.
9- Tokluk hissi verir: Diyet yapan kişiler aç karnına light ya da laktozsuz yoğurt yiyebilir.
10- Kabızlığı giderir: Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler.
11- Enerji verir: Protein ve kalsiyum deposu olarak nitelendirilen yoğurt, vücuda zindelik verir.
12- Kötü kolesterolü düşmesine yardımcı olur: Düzenli olarak aç karnına yoğurt yemek kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Muhabir: Mihriban Koçaker