Gastronomi Festivali’nde Oğuzhan Koç rüzgarı Gastronomi Festivali’nde Oğuzhan Koç rüzgarı

Sanatçı Yonca Evcimik, doğum günü paylaşımı yaptı. Sanatçı "Bugün benim doğum günüm. Hoşgeldin yeni yaşım. Sağlık, huzur ve bereketinle gel 61" notuyla birbirinden güzel pozlar paylaştı.

16 Eylül 1963 tarihinde İstanbul'da doğan Yonca Evcimik, sanat hayatına 1977 yılında çocuk tiyatrosu ile başladı.Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yüksek Bale Bölümü'nden mezun oldu. 1978-1990 yılları arasında müzikallerde dansçı ve şarkıcı olarak çalıştı. Aynı tarihlerde birçok tiyatroda oyunculuk yaptı.

Yonca5

1979'da Şan Tiyatrosu'na girdi. 1984'e kadar burada Yedi Kocalı Hürmüz, Hisseli Harikalar Kumpanyası, Şen Sazın Bülbülleri, Nükhet Duru ve On Yıl Geçti, Ajda Pekkan Süperstar, Hababam Sınıfı, Carmen gibi birçok oyun ve müzikallerde yer aldı. Bu dönemde ayrıca Hababam Sınıfı Güle Güle ve Kızlar Sınıfı filmlerinde oynadı. 1985-1988 yılları arasında, Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda Yasaklar, Aşk Olsun, Geceler, Reklamlar ve Deliler adlı oyunlarda rol aldı. 1989-1990 yılları arası Gülhane Etkinlikleri'nde sunucu ve show girl olarak çalıştı.
Yonca4MÜZİK HAYATI
1991 yılında ilk albümü "Abone"yi piyasaya sürdü. İlk 2,5 ay satmayan albüm Evcimik'in TRT'de yayınlanan Yarım Elma isimli programa dansçılarıyla birlikte katılması ile patladı. 2009 yılında açıklanan rakamlara göre albüm 2 milyon 800 bin sattı. 1992 yılının sonunda ikinci albümü "Kendine Gel"i piyasaya sürdü. 1994'te Yonca Evcimik, "8.15 Vapuru" adlı Türkiye'nin ikinci teklisini yaptı.Evcimik, 1994 yılının Temmuz ayında "Yonca Evcimik '94" adlı albümünü piyasaya sürdü. Farklı bir tarz deneyen şarkıcı, Jamaican Rap Sound'un Türkiye'de ilk kez kullanıldığı bu albümle popülaritesinden ve başarısından bir şey kaybetmediğini kanıtladı. Bu albüm Abone'den sonra Evcimik'in en çok satan ikinci albümü oldu. Aralık 1995'te "I'm Hot For You" adlı albümünü piyasaya sürdü. 1997 yılında "Yaşasın Kötülük" isimli tekli çalışması piyasaya sürüldü. 1998'de "Günaha Davet" albümünü piyasaya sürdü. Evcimik'e bu albümde Sezen Aksu, Şebnem Ferah, Fatih Erkoç gibi isimler vokal olarak eşlik etti.  Yonca Evcimik, 2001 yılında "Herkes Baksın Dalgasına" adını verdiği 6. stüdyo albümüyle müzik piyasasına geri geldi. Evcimik, bu albümde ayrıca "Bir Şans Daha" isimli bir ilahi seslendirdi.2002 yılının yaz mevsiminde, 1991-1994 arasındaki albümlerinde yayınladığı 12 şarkısının, Türkiye'nin en ünlü DJ'leri tarafından yapılan remixleri ile hazırladığı "The Best of Yoncimix - Remixes" adlı derleme albümünü yayınladı. 21 Ekim 2008′de 3 yıllık aradan sonra "Şöhret - İbret Öyküsü" adındaki albümünü piyasaya sürdü.Evcimik, 2010 yılında "Tweetine Bandım" isimli tekliyi piyasaya sürdü.

Yonca2

Yonca Evcimik'in "Abone" ile başlayan müzik kariyerinde aldığı ödüller arasında "En Çok Satan Albüm Ödülü", "Ümit Vaad Eden Sanatçı Ödülü", Türkiye'de dönemin en önemli ve etkili video müzik kanalının düzenlediği organizasyonda "Pop Müzik En İyi Kadın Sanatçı Ödülü"[5] ve KKTC'de düzenlenen bir törende "Yılın Kadın Pop Sanatçısı Ödülü", doğaya ve canlılara verdiği önemden ve bu konudaki çalışmalarından dolayı Doğa ve Çevre Derneği'nden "Yılın Çevrecisi Ödülü" bulunmaktadır.

Muhabir: Mihriban Koçaker