Hafta sonuyla birleşmesi nedeniyle 3 günlük bir tatile dönüşen 30 Ağustos Zafer Bayramı, hiç görmediğiniz bir yeri görmek ve kısa yolculuklara çıkmak için en ideal zamanlardan. Üstelik kavurucu yaz sıcaklarının kısmen geride kaldığı bugünlerde, tatile çıkmak için geç kalmış sayılmazsınız. Yaz mevsiminde ve yılın son resmi tatillerinden birinde nereye gideceğinize karar veremiyorsanız son dakika rezervasyonu yapmak için hala vaktiniz var. Siz de bu kısa arayı yeni bir keşfe dönüştürmek için yola koyulabilir ve Obilet’in sizin için hazırladığı son dakika rehberiyle plan yaparak şehirden biraz uzaklaşabilirsiniz. Seçenekleri inceleyerek Obilet’le rotanızı çizebilirsiniz!

İşte Obilet’in son dakika rezervasyonları için önerdiği rotalar:

  1. Kemer

Türkiye'nin turizm başkentlerinden Antalya’da yer alan Kemer, etkileyici doğası, masmavi denizi ve lüks tatil köyleriyle Akdeniz’in vazgeçilmez destinasyonlarından. 1980’li yıllarda küçük bir köyken Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Kemer, berrak suları ve yemyeşil doğasıyla huzurlu bir tatilin adresi. Yolunuz Kemer’e düşerse yakın mesafedeki Kleopatra Koyu, Göynük Kanyonu, Beldibi Mağarası, Çıralı Yanartaş (Chimaera), Paris 2 Batığı ve Üç Adalar’ı, tarihe merakınız varsa Phaselis Antik Kenti ve Idyros Antik Kenti’ni de listenize ekleyebilirsiniz.

  1. Kaş

Akdeniz'in en şirin tatil beldelerinden biri olan Kaş; turkuaz denizi, dar sokakları, tarihi kalıntılarıyla Türkiye’de en çok görülmek istenen tatil beldeleri arasında yer alıyor. Eğer dalış merakınız varsa veya ilk defa deneyimlemek istiyorsanız Kaş, ülkemizdeki en keyifli dalış mekanlarına da ev sahipliği yapıyor. Gündüz tertemiz plajlarda serinleyebilir veya bir dalış turuna katılarak deniz altındaki muhteşem dünyayla tanışabilirsiniz. Akşam Uzun Çarşı’da dolaşıp keyifli mekanlarda eğlencenin tadını çıkarabilir, yakın mesafedeki Patara Plajı’nda denizin en “turkuaz” haline şahit olabilirsiniz. Kaş, tarih meraklıları için de tam bir cennet. Mutlaka görmeniz gereken yerler arasında; Patara Plajı, Kral Mezarı, Antiphellos Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti, Patara Antik Kenti geliyor.

 1724236019 Obilet Foca

  1. Foça

İzmir'in sakin bir sahil kasabasından keyifli bir tatil merkezine dönüşen Foça, deniz ve tarih tutkunları için harika bir alternatif sunuyor. Taş evleri, birbirinden güzel koyları ve huzurlu atmosferi ile Foça, kısa molalar için beklentilerin üstünde bir deneyim sunuyor. Yunan mitolojisinde de adı geçen Siren Kayalıkları, Athena Tapınağı, Kybele Açık Hava Tapınağı, Arkaik Duvar ve Heredot Duvarı, Pers Anıt Mezarı (Taş Ev) gibi tarihi zenginlikleriyle tarih severlerin çok şey bulacağı yerlerden. Eski mirasını koruyan köyleriyle de ünlü olan Foça’da, Kozbeyli, Gerenköy, Ilıpınar, Bağarası ve Yeniköy gibi bölgenin tarihi mirasına sahip çıkan köyleri de mutlaka gezi listenize ekleyin. 

1724236091 Obilet Sirince

Uraloğlu'nun "Milyonları İzmir'e taşıyoruz" sözü Tokatlıları düşündürdü! Uraloğlu'nun "Milyonları İzmir'e taşıyoruz" sözü Tokatlıları düşündürdü!
  1. Şirince

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince; tarihi dokusu, taş evleri  ve samimi atmosferiyle, adı gibi şirin bir Ege köyü. Köy meydanında oturup bir kahve içerek, dar sokaklarında yürüyüş yaparak, tepedeki köylerden gün batımını seyrederek kısa bir seyahatte bile enerji toplanacak yerlerden. Bölgenin tarihi dokusunu keşfetmek için yakın mesafedeki Efes Antik Kenti’ni ziyaret edebilir, Efes Dijital Deneyim Müzesi’nde tarihe dijital yolculuk yapabilirsiniz. Bölgenin kültürel mirasını keşfetmek isterseniz yöreye özel yerel lezzetler ve şarapları mutlaka denemelisiniz.

1724236076 Obilet Marmaris

  1. Marmaris 

Marmaris, her ne kadar 3 güne sığdıramayacağınız bir deneyim vadetse de, yaz tatili için ilk akla gelen yerlerden. Muhteşem bir doğa ile eşsiz denizin buluştuğu bu tatil cenneti; eşsiz plajları ve doğası kadar hareketli gece hayatıyla da görülmeye değer. Akdeniz'in en güzel denizinin tadını doyasıya çıkarabilir; su sporları, tarihi güzelliklere gezilerle 3 gün boyunca enerjinizi yenileyebilirsiniz. Selimiye, Bozburun, İçmeler, Hisarönü, Turunç gibi Marmaris’in birbirinden güzel beldelerini gezmenin yanı sıra Azmak Nehri, Akyaka gibi doğal güzellikleri keşfedebilir, yakın mesafedeki Knidos Antik Kenti, Kaunos Kral Mezarları’nı da ziyaret edebilirsiniz.

1724236005 Obilet Bodrum

  1. Bodrum

Ülkemizin en güzel tatil merkezlerinden biri olan Bodrum, denizi ve eşsiz koyları kadar lüks tatilin merkezi ve gece hayatıyla da ünlü. Gündüz eşsiz koylarında denize girebilir veya tekne turuna çıkabilir, güneşi Gümüşlük’te batırabilir, Yalıkavak’ta keyifli bir akşam yemeği ve eğlenceyle günü kapatabilirsiniz. Dar arnavut kaldırımlı sokaklarında yürüyüş, keyifli semt pazarlarında alışveriş yaparak, kafe ve restoranlarda Ege mutfağının en güzel örneklerini tadarak unutulmaz bir Bodrum deneyimi yaşayabilirsiniz. 

1724236026 Obilet Gelibolu

  1. Gelibolu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı günün anlam ve önemine uygun olarak kutlamak için Gelibolu en ideal yerler arasında yer alıyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Gelibolu, Zafer Bayramı coşkusunu en iyi hissedebileceğiniz yerlerden. Zaferin coşkusunu her yıl özel bir atmosferde kutlayan Gelibolu, hem tatil hem de tarih meraklıları için mükemmel bir seçenek sunuyor. Çanakkale Savaşı'nın önemli noktalarına ev sahipliği yapan bu bölge, tarih meraklılarına dolu dolu bir gezi vadediyor. 

  1. Karadağ

Bu kısa tatilde tercihiniz yurt dışına çıkmaksa vizesiz seyahat edilebilen Karadağ, en ideal yerlerden. Adriyatik kıyısında bulunan bu gizli bir cennet, mevsim itibariyle de tatilcilere birçok seçenek sunuyor. Şehir merkezi ve tarihi yerleri gezebileceğiniz gibi popülaritesi son dönemde hızla artan plajlarında da serinleyebilirsiniz. Etkileyici dağ manzaraları ve tarihi şehirleriyle Karadağ, kısa zamanda yurt dışı kaçmaklarının vazgeçilmezi  durumuna geldi.

Muhabir: Burhan Arar/Bülten