Volkswagen'ın köklü ve sevilen modeli Passat, dokuzuncu nesliyle Türkiye otomobil pazarına adımını attı. Markanın en ikonik modellerinden biri olan Passat, hem tasarım hem de motor özellikleri bakımından önemli yeniliklere sahip. Yeni Passat, uzunluğunu 144 mm artırarak 4,917 mm'ye ulaştı ve şimdiye kadar üretilen en büyük Passat modeli oldu. İç mekanda yaşanan genişleme ile arka koltukta oturan yolcular için 50 mm daha fazla diz mesafesi sunuluyor. Bagaj hacmi ise 40 litre genişleyerek toplamda 690 litreye ulaştı.

Motor Seçenekleri ve Performans

Yeni Volkswagen Passat, Türkiye pazarında üç farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor: 1.5 litrelik 150 PS gücünde hibrit benzinli motor, 2.0 litrelik 193 PS gücünde dizel motor ve 2.0 litrelik 265 PS gücündeki benzinli motor. Hafif hibrit motor 250 Nm, dizel motor 400 Nm ve benzinli performans motoru da 400 Nm tork değeri sunuyor. Her üç motor seçeneği de 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olmasıyla öne çıkıyor.

HAVELSAN’ın BARKAN’ı UNIROBOTICS TRAKON LITE ile donatıldı HAVELSAN’ın BARKAN’ı UNIROBOTICS TRAKON LITE ile donatıldı

Donanım Paketleri ve Fiyatlandırma

Yeni Passat, Türkiye'de Business, Elegance ve R-Line olmak üzere üç farklı donanım paketi ile tüketicilere sunuluyor. Tüm paketler, 12,9 inç bilgi-eğlence sistemi, 10,25 inç dijital gösterge paneli ve çeşitli sürüş destek sistemlerini standart olarak içeriyor. Hafif hibrit benzinli motorlu Business donanımlı modelin başlangıç fiyatı 2 milyon 430 bin TL iken, en yüksek donanımlı R-Line paketli benzinli motora sahip Passat'ın fiyatı 4 milyon 300 bin TL'ye kadar çıkıyor.

Almanya ve Türkiye Karşılaştırması

Almanya'da yeni Passat'ın fiyatı 39.995 € olarak belirlenmiş. Orada ortalama bir emekli maaşı olan 2000 € ile bir emekli, 20 aylık maaşıyla bir Passat alabilirken; Türkiye'de ortalama 10.000 TL emekli maaşıyla hesaplandığında, bir emekli yeni Passat alabilmek için yaklaşık 243 ay (20 yıl) maaş biriktirmesi gerekiyor.


 

Editör: Haber Merkezi