Tokat'ın Erbaa ilçesinde park meselesinden çıkan kavgada kadın sürücü darbedildi, olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.A W188337 01 Tokat Haber

İddiaya göre, Gazi Bulvarı'nda dört gün önce aracını park ettiği yerden çıkarmak isteyen Yasemin Ö, bir minibüsün aracın arkasına park etmesi nedeniyle çıkamadı. Bir süre sonra minibüs sahibi aracının yanına gelirken Yasemin Ö. ile minibüste bulunanlar arasında tartışma başladı.A W188337 02 Tokat Haber

Kadın sürücünün aracında bulunan biber gazını minibüsün içine doğru sıkmasının ardından arbede yaşandı. Darbedilen Yasemin Ö, aracında bulunan sopayla minibüstekileri kovalamaya başladı. Bunun üzerine minibüste bulunanlar yakınlarını ararken bir süre sonra başka bir araç ile gelen kişiler Yasemin Ö'nün aracına zarar verdi.

Yaşananlar ise çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.A W188337 05 Tokat Haber

Olay sonrası gözaltına alınan Ferdi ve Erdi A, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. İtiraz üzerine Ferdi A. ve Erdi A. yeniden gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri sonrası nöbetçi hakimliğe çıkarılan 2 kişi tutuklandı.

Olayla ilgili avukat açıklama yaptı

 Avukat Cihan Şimşek, yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı: Şimşek, "Bugün haksız bir tutuklama kararı ile karşı karşıya bulunmaktayız.Soruşturma konusu olayı özetleyecek olursak soruşturma konusu olay daha önceden birbirlerini hiç tanımayan ve aralarında hiç bir husumet bulunmayan taraflar arasında anlık olarak gelişen münferit bir olaydan ibarettir.

Dosyada mevcut olan kamera çözümleme tutanağında açıkça görüldüğü üzere ilk haksız saldırı eylemi Yasemin Özdamar isimli şahıs tarafından gerçekleştirilmiş olup taşınması ve bulundurulması yasak olan biber gazı ile müvekkillerin ailesine saldırıda bulunulmuş yine aracında bulundurduğu Türk ceza kanununca silahtan sayılan sopa ile saldırılarına devam etmiştir.
Park meselesi yüzünden haksız saldırıda bulunan ve müvekkilin ailesine karşı ‘’ pis çingeneler orospular ‘’ şeklinde ağza alınmayacak ve insan onuruyla bağdaşmayacak şekilde hakaret küfür ve aşağılama içerir sözlerde bulunan Yasemin Özdamar isimli şahıs kolluk birimlerine haber vermek yerine kendi hukukunu uygulamıştır.
Tüm bu hususlar maddi gerçekliği ile ortada olmasına rağmen adı geçen şahıs sözde kendisini haklı ve mağdur göstermek adına tek taraflı yanlı asılsız isnat ve ithamlarda bulunmak suretiyle sadece kendince haklı olduğunu iddia ettiği video kısmını yayınlayıp kendisi tarafından gerçekleştirilen saldırı ve haksız eylemlerini kesmek suretiyle ulusal bir kanala göndermiştir.Burada yapılmak istenen açıkça adli mercilerin ve toplumun adalete ve hukuka olan güven duygusunun baskı altına alınmaya çalışılmasıdır.

Tüm bu yaşananlardan sonra adli süreç başlatılmış olup müvekkiller hakkında gerekli işlemler yapılmış dosya ile ilgili tüm hususlar tamamlanmış ve Erbaa Sulh Ceza Hakimliği tarafından Adalete usul ve yasaya uygun olan Adli kontrol şartıyla müvekkillerin serbest bırakılmasına karar verilmiştir.
Ancak bu aşamadan sonra savcılık tarafından itiraz üzerine tekrar yakalama ve gözaltı kararı verilmiş Erbaa Sulh Ceza Hakimliği tarafından hiç bir haklı ve yasal dayanak olmaksızın eksik inceleme ve nitelendirme neticesinde müvekkiller hakkında haksız tutuklama kararı verilmiştir." ifadelerine yer verdi.