Erbaa'daki patlama terör saldırısı mı? Vekiller ne dedi? Erbaa'daki patlama terör saldırısı mı? Vekiller ne dedi?

Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki 276 bin büyükbaş hayvanın şap aşısı yapılması için geniş çaplı bir kampanya başlattı. Müdürlük, ilkbahar dönemini fırsat bilerek aşılamaları hızlandırdı.

Tokat Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Ocak 2024'te başlattığı baskın şap aşısı programına değindi. Şahin, "Yılbaşından bu yana ilimizin 11 ilçesinde, 1280 yerleşim biriminde ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir," dedi.Tokat Haberşap Aşı3

Aşılama Sürecinin İlerleyişi

Müdürlük ekipleri, şimdiye kadar 225 bin büyükbaş hayvana aşı uyguladı. Şahin, "1 Mayıs itibarıyla başlatılan ilkbahar şap aşılama döneminde 51 bin hayvana daha aşı yapılacak. Böylece toplamda 276 bin hayvanın aşılanması tamamlanacak," şeklinde bilgi verdi.

Kurban Bayramı ve Önemi

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala, hayvan nakillerinin artacağını belirten Şahin, "Öncelikli olarak bayram öncesi nakil olacak hayvanlar aşılanacak. Tüm aşılama işlemlerini iki ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz," diye ekledi.

Şahin, yoğun geçen 2024 aşılama kampanyası için emek veren tüm personeline teşekkürlerini iletti. "Gerçekten bu yıl aşılama kampanyamızda yoğun bir çalışma içindeyiz. Tüm ekip arkadaşlarıma gösterdikleri üstün çaba için minnettarım," ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kenan Kayhan