Tokat'ın Artova ilçesinde, Gazipaşa İlkokulu öğrencileri "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında yazdıkları öykü ve masallarla Türkiye'de bir ilke imza attı. Okulda düzenlenen "Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma Yarışması"na katılan öğrencilerin eserleri finale kalarak bir kitap haline getirildi.

Tokat Reşadiye'de Üniversite Sınavı Simülasyonu Gerçekleştirilecek Tokat Reşadiye'de Üniversite Sınavı Simülasyonu Gerçekleştirilecek

Minik Kalplerden Büyük Hikayeler
Gazipaşa İlkokulu Müdürü Göksel Taslıoğlu'nun öncülüğünde ve İlçe Kaymakamı Erkan Atam'ın desteğiyle gerçekleşen proje, ilkokul öğrencilerinin edebi yeteneklerini ortaya çıkarmayı hedefledi. Yarışma sonunda finale kalan 6 hikâye, "Minik Kalplerden Öykü ve Masallar" adıyla bir kitap olarak basıldı. 400 adet basılan bu kitap, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da destekleniyor.A W191119 05 Tokat Haber

Türkiye'de Bir İlk
Bu kitapla Artova Gazipaşa İlkokulu öğrencileri, Türkiye'de ilk kez ilkokul düzeyinde kitap yazma ve yayınlama başarısını elde etmiş oldu. Proje, küçük yaşta yazarlık deneyimi kazanmaları için öğrencilere ilham kaynağı oldu. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, projenin dil bilincinin gelişmesi açısından önemine dikkat çekerek, öğrencilerin projeye olan ilgisinin sevindirici olduğunu belirtti.

Artova'dan Türkiye'ye
Artova Kaymakamı Erkan Atam, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin bu tür yarışmalarda yeteneklerini sergilemesinin çok değerli olduğunu söyledi. Atam, bu hikayelerin sadece Artova'da değil, tüm Türkiye'de okunması gerektiğini düşündüklerini ifade ederek, "Bizler de öğrencilerimize destek olarak bu öykü ve hikayeleri kitaplaştırarak kamu kuruluşlarına ve kütüphanelere dağıttık" dedi.

Minik Yüreklerden Büyük Yazarlar
Artova Gazipaşa İlkokulu Müdürü ve kitabın editörü Göksel Taslıoğlu, projenin öğrencilerin yazarlık yeteneklerini geliştirmek için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi. "Minik yürekleriyle kocaman yazılar yazan yazarlarımız var," diyen Taslıoğlu, bu kitabın öğrencilerin edebi yolculuğunda bir başlangıç olduğunu belirtti.

 

 

Kaynak: İHA