Tokat Kebabının lezzet iksiri: Kebapçı yağı Tokat Kebabının lezzet iksiri: Kebapçı yağı

Kuzukulağıgiller ailesinden bir bitki olan Madımak otunun insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Antioksidan özelliği nedeni ile madımak otu grip ve nezle gibi hastalıklara iyi gelir. Orta Anadolu mutfağında kavurması ve yemeği yapılan madımak Tokat mutfağında da yer alıyor. Pastırma ve Tokat çemeni ile yapılan madımak Tokat'ta ev ekmeği ile tüketiliyor. 

Bir Nisan ayı bitkisi olan madımak Nisan ayına girmek üzereyken Tokat'ta pazar tezgahlarında yüzünü gösterdi. Bu hafta pazarda taze madımak görenler sevindi. Yemeğini yapmak isteyen birçok tüketici madımak aldı. Fakat madımağın kilo fiyatı da merak ediliyor. Bu sene madımağın kilosu 100  TL'den pazarda yerini aldı. Madımak 80-100 Tl arasında satılmaya başlandı.

Muhabir: Mihriban Koçaker