Tokat'ta, gençlerin milli ve manevi değerlerimize olan bağlılığını pekiştirmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü" ile "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" anısına organize edilen etkinlikler çerçevesinde, ortaokul ve lise öğrencileri arasında şiir okuma ve resim yapma yarışmaları gerçekleştirildi. Bu yarışma, gençlerimizin istiklal ve istikbalimize olan inançlarını sanat yoluyla ifade etmelerine olanak sağladı.

Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ezbere şiir okuma yarışmasında, Sinan Bilir Ortaokulundan Ebrar Demirer birinciliği elde ederken, Behzat-ı Veli İmam Hatip Ortaokulundan Yağmur Yıldırım ikinci, Vakıfbank Namık Kemal Ortaokulundan Muhammed Göktuğ Esiçi ise üçüncü oldu.

Lise öğrencileri arasında heyecanlı bir rekabete sahne olan resim yapma yarışmasında ise, Tokat Güzel Sanatlar Lisesinden Fatma Nur Taşova birinciliği, aynı okuldan Sude İrem Çelik ikinciliği, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesinden Mahmut Taha Şentürk de üçüncülüğü kazandı.

Etkinlik, İl Müftüsü Esat Yapıcı'nın dereceye giren genç yeteneklere ödüllerini takdim etmesi ve ardından katılımcılarla toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. Tokat, gençlerin sanat aracılığıyla milli duygularını en güzel şekilde ifade ettikleri bu etkinlikle bir kez daha gururlandı.

Resim 3 Tokat Haber1Resim1 Tokat Haber1

Manavgat’ta Dans ve Müzik Festivali Manavgat’ta Dans ve Müzik Festivali

Muhabir: Kenan Kayhan