Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜSeçmeli Dersler bünyesinde yer alan Şehir ve Kültür Dersi artık Tokat’ın önemli tarihi ve kültürel mekânlarında uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda ilk ders TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın da katılımıyla Tokat’ın önemli tarihi mekânlarından biri olan Hatuniye İmarethanesinde gerçekleştirildi.

Tokat, bu ders için adeta açık hava müzesi

Şehir1

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu açıklamada Tokat’ın binlerce yıllık bir tarihi olduğunu ve pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtti. Bu nedenle Tokat’ın bu ders için adeta bir açık hava müzesi hüviyetinde olduğunu ifade eden Rektörümüz Üniversitemizi kazanan ve dört yıl boyunca bu şehirde ikamet edecek olan öğrencilerimizin Tokat’ın tarihi, kültürü, tarihi mekânlarını, tarihi şahsiyetlerini öğrenerek Üniversitemizden mezun olacaklarını ifade etti. 

Tarihi mekanda iftar açtılar

Kyzikos’un mirası sanatla günümüze taşınıyor Kyzikos’un mirası sanatla günümüze taşınıyor

Şehir ve Kültür Dersi sonrasında Rektör ve öğrenciler Hatuniye İmarethanesinde iftarlarını açtılar. Rektör Yılmaz, “İmarethane geçmişte talebelere, müderrislere, kimsesizlere, yolda kalmış ve muhtaç olanlara yemek vermekteydi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, vakıf kültürüne uygun olarak bu tarihi hizmeti yeniden başlattı ve bizler de bugün misafir olarak öğrencilerimizle iftarımızı burada açıyoruz” dedi. 

14 Hafta boyunca geziler düzenlenecek

14 Haftalık bir ders sürecinde Tokat’ın 14 farklı tarihi mekânında bu dersin uygulamalı olarak işleneceğini belirten Rektör Yılmaz, Tokat merkez dışında Niksar, Pazar, Zile gibi tarihi ilçelere de Şehir ve Kültür dersi kapsamında gezilerin düzenleneceğini kaydetti. 

Tokat'ın gönüllü tanıtım elçileri olacaklar

Öğrencilerimizin buradan mezun olduklarında Tokat’ın birer gönüllü tanıtım elçisi olacaklarını ifade eden Rektörümüz atılan bu adımla da öğrencilerin Tokat ile ilgili bilgi ve birikimlerinin artacağını belirtti. Rektörümüz Üniversitemizde eğitim gören tüm öğrencileri Şehir ve Kültür Dersini seçmeye davet etti.

Bu ders kapsamında tüm üniversite öğrencileri Tokat’ı yakından tanıyacak (youtube.com)

Muhabir: Mihriban Koçaker