Tokat haber, Tokat’ta siyasetin nabzını tutmaya devam ediyor. Köşe yazarımız Ercan Durna Turhal’da belediye başkanlarıyla görüşüyor ve onların düşüncelerini, gelecek ile ilgili hayata geçirmeği düşünülen projeleri sizler için soruyor.

Bu defaki konuğumuz Turhal MHP Belediye Başkan Adayı Orhan Yaylı. Bizlere başkan olduğu takdirde yapacağı hizmetlerden bahsetti ve şu ifadelere yer verdi.


Adaylığınız açıklandıktan sonra neler hissettiniz?

Orhan Yaylı: 31 Mart 2024 günü gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimlerinde liderimiz Devlet Bahçeli Bey’in iradesi genel merkezimin kararıyla Turhal belediye başkan adayı olarak Turhallılara emanet edilmiş bulunmaktayım. Bu vesileyle Cenabı Allah’a şükrediyorum ve bahtiyar olduğumu sizlere ve hemşerilerimize buradan selam ve sevgilerimi gönderiyorum.


Bu konuda teşekkür etmek istediğiniz başka kimseler var mı?

Orhan Yaylı: Öncelikle huzurlarınızda Milletvekilimiz Yücel Bulut’a, il başkanımız Mustafa İpek’e, merkez İlçe Başkanımız Murat Yücel’e, ilçe başkanımız Şenol Ayten’e, Ülkü Ocakları başkanımıza, ülkücü hareketin isimsiz kahramanlarına teşekkürü borç bilirim.


Tokat’ın bir bürokratı olarak MHP’den Turhal Belediye başkanlığı için aday gösterildiniz nasıl bir duygu içerisindesiniz?
Orhan Yaylı: Tokat’ın bir bürokratı olarak Turhal Belediye Başkanlığı için MHP’den aday gösterildim. “Bu şehre hizmet etme imkânı bulacağım için çok heyecanlıyım vede gururluyum.Verilen bu ulvi görevler bizler için kutsal birer emanettir. Şimdiye kadar almış olduğum görevleri bir emanet hassasiyeti ile yürüttüm. Genel Başkanımız bilge lider Dr. Devlet Bahçeli’nin ve partimizin adaylığımı onayladı. Seçilmem durumunda aynı hassasiyetle Turhal Belediye Başkanlığı görevini de gerçekleştireceğimden kimsenin asla kuşkusu da olmasın.

Seçildiğiniz takdirde nasıl bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceksiniz?
Orhan Yaylı: Şimdiye kadar “Almış olduğum tüm görevleri hikmet, iffet ve cesaret şiarı ile yürüttüm. Allah kısmet eder de belediye başkanlığı koltuğuna oturursam, bu görevi de ayrı şiarla yürüteceğim. İlçemiz kesinlikle şeffaf ve sosyal bir belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz.
Temelde sosyal risk gruplarına ve dezavantajlı kesimler olarak ifade edilen kadınlara, çocuklara, yaşlılara, yoksullara, işsizlere ya da etnik kimlik, cinsiyet, göçmenlik gibi nedenlerle toplumdan dışlanmış gruplara yönelik hizmetler sunacağız.


İlçemizdeki vatandaşlarımızın sosyoekonomik durumları itibari ile desteğe ihtiyaç duyan hemşehrilerimizin eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçlarını kısa sürede tespit edeceğiz ve karşılayacağız.
Belediyelerin ana görevlerinin arasında imar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı; çevre ve çevre sağlığı gibi hizmetler gelmektedir. İlçemizde yaptığımız araştırmalar sonrasında eksik olarak gördüğümüz hizmetleri hızlandırarak vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldıracağız. Turhal, Anadolu için, Türkiye için çok önemli bir yerdir. Turhal, Tokat’ın sanayileşme sürecindeki en dinamik ilçelerinden biridir. Planlı çalışmalarımızla gelişimini aynı dirilikle sürdürecektir. Geçmişten gelen bir sanayi kültürümüz ve girişimci ruhumuz var. Bu kültürümüzü doğru işlere kanalize ederek şehrimize değer kazandıracağız” ifadelerini kullandı.


Turhal’a geri dönüşüm başladı mı?
Orhan Yaylı: “Türkiye’de müthiş bir dönüşüm yaşanıyor. Biz, Turhal olarak nasıl bir dönüşüm içerisinde olacağız? Programımızı “Dijital Dönüşüm”, “Yeşil Dönüşüm” ve “Toplumsal Dönüşüm” üzerine kurgulayacağız. Sanayileşeceğiz dijital dönüşümü yakalayacağız. Toplumsal değerlerimize sahip çıkacağız. Çevremizi de yeşil dönüşüm ile koruyacağız. Suyumuza, havamıza, toprağımıza sahip çıkacağız. Turhal’ın çok daha iyisine, çok daha güzeline layık olduğunu biliyoruz. Turhal’ı her açıdan layık olduğu yere elbirliği ile taşıyacağız” şeklinde konuştu


Projeleriniz ile şehre nasıl katkı sunacaksınız?
Orhan Yaylı: MHP’nin üreten belediyecilik anlayışı ile hizmet etme gayreti içerisinde olacağız.
“Projelerimiz ile Turhal, kadim kültür ve sanat geleneğini devam ettirecektir. Şehir kimliğimiz daha net ve belirgin hâle gelecektir. Turhal potansiyelini yakalayacaktır. Göç veren değil, göç alan bir şehir olacağız. Şehrimizi kurgularken kapitalist, materyalist bakışları bir tarafa bırakacağız. Anadolu irfanına göre hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Aday adaylığı başvurumuzu yaptığımız günden beri bir an olsun durmadan çalışmalarımızı sürdürdük.
Adım attığımız her yerde, sarıldığımız her yürekte sıcak sıcak bir karşılama ile samimi bir yaklaşım ile hasretle kucaklandık. Hemşehrilerimizin bu yakın ilgisi bizim çalışma gayretimizi arttırdı. Her gün daha büyük bir inançla yola koyulduk, her gün daha büyük bir azimle çalışmalarımızı sürdürdük.


Şimdi bu çalışmaları artan bir ivmeyle, hep birlikte Turhal’ın güvenilir adresi milliyetçi hareket partisinin üç hilali altında Turhal Belediyesine, halkımızın büyük bir teveccühü ile taşıma zamanı gelmiştir.
Şimdi, Turhal Belediyesine yeniden güçlü bir şekilde milliyetçi hareket partisinin bir belediyesi yapmanın zamanı gelmiştir.
Şimdi şehri samimiyetle, güvenle, şeffaf bir şekilde yönetmenin zamanı gelmiştir.
Şimdi MHP’nin zamanı gelmiştir
Sayın Orhan Yaylı, röportaj için teşekkür ederiz. Çıkmış olduğunuz bu zor ve meşakkatli yolda sizlere başarılar dileriz.
Orhan Yaylı: Sayın Ercan Durna ağabeyimiz bende sizlere teşekkür ederiz. Sayfalarınızda bizlere yer ayırdığınız için.
Sizler aracılığı ile Turhallı hemşerilerime, değerli komşularımı, sevgi ve saygıyla muhabbetle selamlıyor ve desteklerini bekliyorum.