Emekli maaşlarına yönelik promosyon ödemelerinde bankalar arası rekabet giderek kızışıyor. Özellikle Temmuz ayında açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamları sonrası belirlenecek yeni maaş zammı ile birlikte emeklilere sunulan promosyonlar da artış gösterecek. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde kamu bankalarının emeklilere ödeyeceği promosyon tutarlarını 8 ile 12 bin TL arasına çıkaracağını duyurması, özel bankaların da benzer şekilde promosyonları artırmasına yol açtı. Şu anda özel bankalar tarafından sunulan promosyonlar neredeyse 20 bin TL sınırına dayanmış durumda. Bayram, Temmuz ayı gelmeden bu rakamların 20 bin TL'yi aşacağını öngörüyor.

Bankaların TL mevduat bulma yarışında, emekli müşterilerini kendi bünyelerine çekme çabası, promosyon miktarlarının artmasında önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Emekliler, banka seçerken kredi imkanları, kredi kartı fırsatları ve diğer ekstra olanakları göz önünde bulundurmalı. Bayram, emeklilerin Temmuz ayını beklemeden, şartlar ve ihtiyaçlarına göre en uygun banka ile anlaşma yapmalarını öneriyor.

Peki, hangi bankalar en yüksek promosyonu sunuyor? İşte bazı bankaların emekli promosyon teklifleri:

Dev marketler zinciri Anadolu’ya açıldı Dev marketler zinciri Anadolu’ya açıldı

En Yüksek Promosyon Ödemesi Yapan Bankalar:

AKBANK: SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı emekli maaşını 01 Mayıs – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Akbank’a taşıyanlara 5.000 TL’ ye varan promosyona ek 2.500 TL chip-para ile birlikte toplamda 17.500 TL ödeme yapılıyor.

ING: Emekli maaşını ING’ye taşıyanlara 15 bin TL’ye varan promosyona ek otomatik fatura talimatına 3.000 TL’ye varan ek nakit promosyon ödemesi yapılıyor. Toplamda 18 bin TL ödeme alınabiliyor.

YAPI KREDİ: Maaşını Yapı Kredi'ye taşıyan emeklilere 18.000 TL’ye varan' promosyon ödemesi yapılıyor.

GARANTİ BBVA: Emekli maaşını Garanti BBVA’ya taşıyan emeklilere 15 bin TL ödeme yapılıyor.

İŞ BANKASI: İlk emekli maaş ödemesi için İş Bankası'nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası'na taşıyan SGK emeklilerine (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) 12.000 TL’ye varan promosyon ödemesi yapılıyor.

Bu rakamlar, bankaların emeklilere sunduğu avantajların bir parçası olarak dikkat çekiyor. Emeklilerin banka seçiminde dikkatli olmaları ve sunulan tüm avantajları değerlendirmeleri öneriliyor. Sonuç olarak, bankaların promosyon yarışı, emekliler için daha cazip finansal imkanlar sunuyor. Bu durum, Türkiye'deki finans sektöründe emeklilerin önemli bir müşteri kitlesi olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Muhabir: Burhan Arar