11 Mayıs 1955'te Diyarbakır'da doğan Nihat Hatipoğlu, ilkokulu Siirt ve Malatya'da tamamladıktan sonra, 1975 yılında Uşak İmam Hatip Lisesi ve Uşak Lisesi'nden mezun oldu. Eğitim hayatına devam eden Hatipoğlu, 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olarak akademik kariyerine temel attı. Bu fakültede "Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü" başlıklı çalışmasıyla doktorasını tamamladı ve 2000 yılında Doçent, 2012 yılında ise Profesör unvanını aldı.

Akademik Kariyer ve Uzmanlık Alanı

Şu anda Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Hadis Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görev yapan Hatipoğlu, 1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça eğitimi aldı. İmam Hatip ve Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı olarak görev yapmaktadır ve 11 Mart 2017'den itibaren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine getirilmiştir.

Medya Kariyeri

Nihat Hatipoğlu, ulusal televizyon kanallarında dini içerikli programlar hazırlayıp sunarak geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Kariyerine 5 yıl boyunca Kanal A'da program yaparak başlayan Hatipoğlu, Ankara'da yayın yapan Arifan ve Hedef radyolarında 10 yıldır haftalık programlar yapmaktadır. 2004 ve 2005 Ramazan aylarında sırasıyla Flash TV ve Star TV'de Sahur programlarını, 2005'ten 2010'a kadar Star TV'de İftar ve Sahur Programlarını sunmuştur. Halen ATV'de haftalık programlarıyla ekranlara gelmektedir.

Banu Parlak Kimdir? Kariyeri ve Kişisel Yaşamı Banu Parlak Kimdir? Kariyeri ve Kişisel Yaşamı

Yayınları ve Konferansları

Nihat Hatipoğlu, kırkın üzerinde yayınlanmış kaset, CD ve VCD'ye sahiptir. Türkiye içinde ve dışında düzenlediği konferanslarla bilgisini ve deneyimlerini paylaşmaktadır. Ayrıca, yazıları ve makaleleri Diyanet Dergisi, İslami Araştırmalar gibi dergilerde yayınlanmıştır.

Muhabir: Mihriban Koçaker