Mor lahana, sağlığa birçok fayda sağlayabilen besleyici bir sebzedir. Mor lahanada bulunan antosiyaninler, güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikalleri etkisiz hale getirerek hücresel hasarı azaltabilir ve yaşlanmayı yavaşlatabilir. Mor lahana, kalp sağlığını destekleyebilecek lif, potasyum ve antioksidanlar gibi besin maddeleri açısından zengindir. Bu bileşenler kan basıncını düşürebilir, kolesterol seviyelerini dengeleyebilir ve kalp hastalığı riskini azaltabilir. 

Tokat Kebabının lezzet iksiri: Kebapçı yağı Tokat Kebabının lezzet iksiri: Kebapçı yağı

Lif açısından zengindir ve sindirim sağlığı için önemlidir. Düşük kalorili olmasının yanı sıra, mor lahana lif açısından zengin bir gıda olduğundan, tokluk hissini artırabilir ve dolayısıyla kilo kontrolüne yardımcı olabilir. İltihaplanmayı Azaltma: Mor lahanadaki antioksidanlar ve diğer bileşenler, vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.
Sağlığımıza birçok faydası bulunan Mor Lahana ile turşu kıvamında bir salata tarifi sizlerle. Hem pratik hem lezzetli bu salatayı sofralarınızdan eksik etmeyeceksiniz. 
Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?
Malzemeler
Orta boy yarım mor lahana
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?
Öncelikle mor lahanayı bıçak yardımı ile ince ince doğrayalım ve uygun bir kap içerisine alalım. Dilerseniz bu aşamada sebze soyacağı da kullanabilirsiniz.
Üzerine tuz ve sirkeyi dökerek  2-3 dakika ovarak diriliğini kaybedinceye kadar yumuşatalım. Ardından dereotunu ve maydanozu ince ince kıyalım.
Yumuşayan mor lahanamıza doğradığımız maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ilave ederek karıştıralım. Turşu tadında mor lahana salatamız servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Muhabir: Mihriban Koçaker