Bulgurla yapılan köfteler arasında Mirik Köftesi, İçli Köfte ve Sömelek Köfte başı çekiyor. Kıyma ve bulgurun harmanlandığı Sömelek Köfte, yağ salça ve yoğurt ile enfes sunumuyla adeta damak çatlatıyor. Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde hem doyurucu hem lezzetli Sömelek Köfteyi iftar menünüze ekleyebilirsiniz.  
Sömelek Köfte tarifi
200 gr kıyma
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
Yarım su bardağı irmik
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Haşlamak için;
Sıcak su
1 çay kaşığı limon tuzu
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri için;
Çırpılmış yoğurt
Sömelek Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Kahramanmaraş usulü sömelek köfte tarifi için uygun bir kaba bulguru alalım, üzerine sıcak suyu ekleyerek yaklaşık 10 dakika kadar bekletelim.

Sürenin sonunda bulguru karıştırma kabına alalım. Üzerine kıyma, irmik, un, yumurta, salça, karabiber, kimyon ve tuzu alarak tüm malzemeyi güzelce yoğuralım.
Hazırladığımız harçtan parçalar kopararak avuç içerisinde yuvarlayalım, serçe parmağımızın boyutunda şekillendirelim.

KFC Türkiye'den Çıkıyor mu? KFC Kapanıyor mu? KFC Türkiye'den Çıkıyor mu? KFC Kapanıyor mu?

Bu aşamada yanınızda 1 kase su bulundurursanız ara ara elinizi ıslattığınızda çok daha kolay şekillendirirsiniz. Köftelerimizi hazırladıktan sonra haşlamak için tencereye bol miktarda suyu alalım. İçerisine limon tuzunu ekleyerek suyu kaynatalım. Kaynayan suya köfteleri dikkatli bir şekilde bırakalım ve yaklaşık 6-7 dakika kadar haşlayalım.

Diğer taraftan tavaya tereyağını alarak eritelim. Eriyen tereyağının üzerine domates salçasını ekleyerek güzelce karıştıralım. Kuru nane ve tuzu da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Ardından haşladığımız köftelerimizi bir süzgeç yardımıyla kaynayan suyun içerisinden alıp hazırladığımız sosa ilave edelim.

Köftelerin tamamını tavaya ilave ettikten sonra güzelce karıştıralım. Sosunu iyice çeken sömelek köftelerimizi servis tabağına alalım, üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Editör: Mihriban Koçaker