Hazar Ergüçlü, 1 Ocak 1992 tarihinde Kıbrıs'ta dünyaya geldi. Sanat hayatına, Lefkoşa Türk Belediyesi bünyesinde gençlere yönelik düzenlenen tiyatro çalışmalarına katılarak başladı. Bu dönemde edindiği deneyimler, onun oyunculuk kariyerine sağlam bir temel oluşturdu.

Ergüçlü, profesyonel oyunculuk kariyerine Derviş Zaim'in yönettiği “Gölgeler ve Suretlerfilmi ile adım attı. Bu filmdeki etkileyici performansı sayesinde sinema dünyasında tanınmaya başladı. Ardından, popüler Türk televizyon dizisi "Kuzey Güney"de Simay Canay karakterini canlandırarak televizyona geçiş yaptı. Buradaki başarılı performansı, onun daha geniş bir kitle tarafından tanınmasını sağladı.

Hazar Ergüçlü'nün oyunculuk kariyeri, "Medcezir" adlı dizide Eylül karakterini canlandırmasıyla yeni bir boyut kazandı. Bu rolüyle ulusal çapta büyük bir üne kavuştu. Onu takip eden yıllarda, "Analar ve Anneler" dizisinde Kader karakterini ve "Yüksek Sosyete" dizisinde Cansu karakterini başarıyla canlandırdı.

Ergüçlü'nün yetenekleri sadece Türkiye sınırlarında değil, uluslararası alanda da takdir topladı. 2017 yapımı "Kar" filmiyle 24. Adana Altın Koza Film Festivali'nde Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. 2018'de Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışan “Ahlat Ağacı” filmindeki Hatice rolü ile yeteneklerini bir kez daha sergiledi.

Kıbrıs'ta başlayan sanat yolculuğu, Hazar Ergüçlü'yü Türkiye'nin ve uluslararası arenanın tanınmış bir oyuncusu haline getirdi. Ergüçlü, oyunculuk kariyerine emin adımlarla devam ediyor. 

Kanal D kış sezonu için planlanan yeni dizi " İnci Taneleri" yakında başlıyor! Hazar Ergüçlü'nün canlandırdığı Dilber isimli pavyon dansçısının performansı ile dikkatleri çekti.

Editör: Haber Merkezi