Evde Tereyağlı Cevizli Baklava Nasıl Yapılır?

Evde tereyağlı cevizli baklava yapmak oldukça lezzetli ve keyifli bir süreç olabilir. İşte size adım adım çıtır çıtır bir tatlı hazırlamanın püf noktaları:

Malzemeler:

1 paket baklavalık yufka
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
250 gram tereyağı

Tokat en çok döner mi seviyor köfte mi? Tokat en çok döner mi seviyor köfte mi?

Şerbet için:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılış:

Öncelikle şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Tereyağını eritin ve kenara alın. Baklavalık yufkaları tezgahta açın ve ıslak bir bezle örtün.
Yufkaları tezgahta üst üste koyarak aralarına eritilmiş tereyağı sürün. Her iki katın arasına bolca ceviz içi serpin.
Yufkaları istediğiniz büyüklükte kare veya dikdörtgen şeklinde kesin. Dilimlediğiniz baklavaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar altın rengini alana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra sıcak baklavaların üzerine soğuk şerbeti dökün ve baklavanın şerbeti iyice çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirin.
Şerbeti çeken baklavaları dilimleyerek servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine bol ceviz serpebilirsiniz.

Bu tarif ile çıtır çıtır, tereyağlı ve cevizli enfes bir ev yapımı baklava hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhabir: Murat Onur