Tokat Dostlar Meclisi, kendi imkanlarıyla dile kolay 18 yıldır, ulusal ve uluslararası camiada söz sahibi konukları şehrimizde ağırlıyor.

Vizyonu gereği üyelerine, şehre ufuk belirliyor.

Konuklar nitelikli, katılımcılar nitelikli. Herbiri alanında uzman. 

Reklamdan öte esasa, öze odaklı yol alıyor. 

Değerler öncelikli bir oluşum, Dostlar Meclisi. 

Kalabalıkları değil, nitelikli insan kaynağı hedef kitle.

Kuruluşta belirlediği çizgilerini ihlal etmediği gibi ihlal edilmesinede müsaade etmiyor. 

Her siyasi, mesleki oluşumlardan katılımcıları var. Ancak siyaset, meclisin kenarından geçmiyor. 

Fikri derinliği olan, memlekete yönelik meselelerin irdelendiği bir oluşum. 

Bu vesileyle bu oluşumun öncüsü Burhan Besler ve ekibi tebrik ediyorum. 
Dostlar Meclisi gönüllülük esasına göre Tokat’ımızda ve ülkemizde cereyan eden olağanüstü durumlarda da yüz akımız oldu.

Yangınlarda su, depremlerde battaniye, erzak ve nakit para desteği ile büyük bir boşluğu dolduruyor.

Ramazan’da gıda çekleri ve çocuklara bayramlıklarla da gönülleri fethediyorlar.

Dostlar Meclisi vakıf kurulması adına çalışırken, ecdadın izinde, Tokat’ımızın güzel insanlarının bir araya geldiği iyilik köprüsünün oldu

Şehrimizde ilim, bilim, işadamı ve siyasi liderleri ilimize davet ederek, şehrimizin geleceğinin planlanmasına da ufuk açıyor.


Meclisle ilgili son cümlem Burhan Besler'e ait. 
"Dostlar Meclisi; birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, samimiyetin, dostluğun adresi"

Mayıs ayı proğramının konuğu, Tusaş Motor Sanayii(TEI) Yönetim Kurulu Başkanı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii(TUSAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Prof.Dr. Fahrettin Öztürk'tü. 

Program, Tower Otel'de yapıldı. 

Saat 19.00'da ikramla başladı. Kesintisiz ve akıcı 4.5 saat sürdü. Sorularla ayrıntılara girildi. Çünkü Havacılık ve Hava Savunma Sanayii, toplumun her kesimince alkışlanan bir saha.

Merak uyandırıcı, heyecanlandırıcı.

Kim adına?

Ülkemiz ve istiklalimiz adına. 

Gerçekten gurur kaynağımız.

Çaplı, çapsız düşmana karşı kendimizi güvende hissettiğimiz sektör. 

Gazi Mustafa Kemal ne demişti bir asır önce?

"İstikbal Göklerdedir"

Gelecek göklerde şekillenecek. Havadan gelene el açılır, dua edilir çaresizce!

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Öztürk, iyi projeler yapabilmek için teknolojinin iyi takip edilmesi, iyi anlaşılması ve özümsenmesi gerektiğini kaydetti.

Dünyanın birçok yerinde savaşların yaşandığını ve adalet yerine gücün hakim olduğunu söyledi. Güçlü bir savunma sanayi ve güçlü bir Türkiye’ye her zaman ihtiyaç olduğunu söyleyen Öztürk, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında yaşanan ambargolarla bir havacılık anonim şirketi kurulması gerekliliğinin ortaya çıktığını anımsattı. Öztürk, TUSAŞ’ın son 20 yılda birçok uçak ve ekipman üretimine yoğunluk verdiğine dikkati çekerek, F-35 başlangıç tarihinin 1996 ve Su-57’nin ise 2002 olmasına rağmen halen geliştirmenin sürdüğünü, Türkiye’nin havacılık alanında önemli mesafeler aldığını anlattı. “Çalışın, er veya geç çabanızın mükafatını göreceksiniz” dedi. Sabırla çalışmayla başarının geleceğini vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu: “TUSAŞ’ın 16 bin çalışanı bulunuyor. 20’ye yakın ürünü var. Vecihi Hürkuş, ‘Benim özgürlüğüm milli bağımsızlığa giden tek yolun milli üretimden geçtiğine olan inancıma ömrümü vakfetmekti. Çünkü başkalarının kanatlarıyla uçmaya çalışanlar Hürkuş olmazlar’ diyor. Çalışın, er veya geç çabanızın mükafatını göreceksiniz. Çalışan kişi mutlaka başarıya gidecektir. Bu tür iyi projeler yapabilmek için teknolojiyi iyi takip etmek, iyi anlamak ve özümsemek gerekiyor. Detaylara vakıf olmadan gelişme yapamazsınız. Temel bilgilere de sahip olacağız.

Makalesinden, kitabından patentinden, trendlerden, konferanslardan, milli çalışmalardan, dünyadaki çalışmalardan hepsini takip etmemiz gerekiyor. Kritik teknolojiyi parayla satın alamazsınız, kimse vermez. İnsan kaynağı olmadan bunların hiçbiri olmaz.” dedi.

Ar-Ge’nin bir yatırım olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Öztürk, şunları söyledi: “Bu yatırımda en önemli değer sizlersiniz. İnsan kaynağı olmadan bunların hiçbiri olmaz. Bana, ‘Türkiye nasıl gelişir’ diye sorarlar, ‘iyi eğitimle gelişir’ derim. İyi eğitim verdiğiniz zaman ilkokulundan üniversitesine kadar Türkiye gelişir. Yol bu. Ar-Ge bir yatırımdır. Bugün para koyup yarın sonucunu alamazsınız. Bazen olumsuz sonuçlar olumlu sonuçlara dönüşür. Hiçbir şey bulamazsınız ama o elde ettiğiniz bilgiler yeni bir kapı açar. Yeni bir noktaya doğru yönelirsiniz, yeni bir gelişime ışık tutar, elde edersiniz. Yerlileştirme ve millileştirme de Ar-Ge yolu ile başarılır.” dedi.

Her airbus uçağında ülkemizde üretilen bir parça olduğunu ifade etmeside ayrı ve önemli bir detaydı. 

Of the record bilgilerde paylaşıldı. Mahremiyet önemli. Memleket meselesi.

Dostlar Meclisi'nin toplantısında Eski Devlet Bakanı Reşat Doğru ve  eski milletvekil Osman  Demir günün anısına TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş.(TEI) Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Öztürk'e hediye takdim ederken, Öztürk'te,  Dostlar Meclisi Başkanı Burhan Besler'e, KAAN maketi hediye etti.

Kitap imzalanması ve fotoğraf çekimi ile program son buldu. 

Programın sonunda muhalif siyasi görüşten bazı katılımcılarla değerlendirme yaptık.  "Milli uçak, helikopter.., haberlerini tv'lerden ve sosyal medyadan izledim, okudum. Hep şüphe ile yaklaşırdım. Bu akşam hocamızı dinlediğimde yüzde yüz ikna oldum. Ülkemle bir kez daha gurur duydum. Bu alanda mezhebine, meşrebine  siyasi görüşüne bakmadan ilgili herkes desteklenmeli. Akamete uğramamalı" dedi.

Tereddüt yaşadığım husus, yarın siyasi konjektür değiştiğinde ivmenin tersine dönebileceğiydi. Çünkü cumhuriyet tarihi boyunca havacılık sektörüne köstek olunmuş yıllarda vardı. Bu alandaki gelişim sadece kamu eliyle yürütülseydi kaygım daha da artardı. Ancak Bayraktar, üniversiteler gibi özel sektörde farklı yüzlerce firmanın bu alana yönelmesi içime su serpti. Rekabet ortamının oluştuğu, devlet ve özel sektör için ekonomik  kaynak ve değer üreten bir sektör kolay kolay önlenemez. 

Kaldı ki, memleket sevdalısı hiçbir yönetim bu gelişime engel olmadığı gibi olanca gücüyle destek olur. 

Havacılık ülkemizin gözbebeği sektör. Hep beraber  gururu duyduğumuz gibi tüm gücümüzle de destek olalım.

Vesselam