Kışın karlı havalarda çemenin kokusunun daha az rahatsız etmesi nedeniyle Tokatlıların özellikle kışın tercih ettiği Tokat çemenli tiridini yemenin tam zamanı! Tokat tiridi iftar menülerine Tokat ev ekmeğiyle yerini alabilir

Tokat Kebabı Yemek Cesaret İstiyor...Fiyatı Altına Endeksli Tokat Kebabı Yemek Cesaret İstiyor...Fiyatı Altına Endeksli

Zengin tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra gastronomide lezzetleri son yıllarda öne çıkan Tokat'ın yöresel lezzetleri saymakla bitmiyor. Erikli yavan dolmadan zeytinyağlı sarmalara, pehlili pilavdan Tokat Kebabına, yufka tatlısından pekmeze yöresel bir çok yemeği bulunan tarih ve kültür şehri Tokat'ta özellikle bir lezzet var ki şehir de 'Kar yağsada yesek' diye efsaneye dönüşen Tokat çemenli tirit yemeği. 
Yoğun baharatlı tadı ve keskin kokusuyla ağızları sualndıran Tokat Çemeni genellikle Tokat Keşkeğine lezzet vermesi için kullanılsa da madımak ve tirit yemeğinde ya da kahvaltıda sos olarak da tüketiliyor.

Tokat'ta Mart kapıdan baktırdı

Tokat'ta bu sene kara hasret bir kış geçirilse de Mart kapıdan baktırdı. Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgası Tokat'ta hava sıcaklığında ani düşüşe yol açtı. Özellikle Almus ve Başçiftlik ilçeleri beyaza büründü. Hava soğuyunca soğukta çemenin kokusunun daha az rahatsız etmesi nedeniyle tirit yemeği de iftar menülere girmeye hazır. 

Tokat Tiridi Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 kase kıyma veya kuş başı et
1 yemek kaşığı tepeleme salça
1 çay kaşığı toz biber
1 tutam kimyon
Azıcık karabiber
Tuz
Sarımsak (Çemen koyacaksanız gerek yok) 
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
Sıcak su
Bir tatlı kaşığı Tokat Çemeni (Ölçüsünü siz ayarlayabilirsiniz)
Tokat Tiridi Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak yağımızı derin bir tavaya koyup kızınca eti ekleyelim. Eti kavurduktan sonra  üzerine yumurtayı kırıp karıştırıyoruz. Salçayı çemenle sıcak suda ezip bu karışımla birlikte  baharatları tuzu koyup karıştıralım. Üzerine sıcak su ilave edip ne çok duru ne çok koyu bir kıvam olayacak şekilde kaynatalım. Pişen tiridi Tokat Ev ekmeğini parçalayıp suyuna koyararak ıslatup yediğinizde lezzetine lezzet katmış olursunuz. Afiyet olsun. 

Muhabir: Mihriban Koçaker