40 yıl hatıra sahip olan Türk kahvesi sizin için vazgeçilmezse eğer en güzel Türk Kahvesini pişirmenin püf noktalarını içeriğimizde okuyabilirsiniz

Tokat'tan Lezzet Sırrı: Asma Yaprağı Sarmasını Taze Tutmanın Püf Noktaları Tokat'tan Lezzet Sırrı: Asma Yaprağı Sarmasını Taze Tutmanın Püf Noktaları

Türk kahvesinin tarihine baktığımızda Osmanlı mutfağına kadar uzandığını görebiliriz.
Türk kahvesi yapmak günümüzde daha kolay ve zahmetsiz olsa da kahveyi lezzetli hale getirmek için hem malzeme hem pişirme aşamasında bazı püf noktaları bulunuyor. 
Günün her saati keyifle tüketiliyor
Günün her saatinde keyifle tüketebileceğiniz Türk kahvesi bayram ikramlıkları arasında da önemli bir yer tutuyor. Türk kahvesinin çikolata ve şekerlemeler, elma suyu gibi içeceklerle sunumu ise başlı başına bir detay. 
Ocakta fazla kalması acımasına yol açar
Her ne kadar kahvenin kısık ateşte pişirilmesi gerektiği bilinse de, eğer kahvenizi cezvede yapacaksanız, kahvenizi ocağa koyduktan sonra, çok uzun süre ocakta kalmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi durumda kahveniz daha acımsı bir tat alacaktır.
Türk kahvesi pişirirken kahvenizin taze çekilmiş olmasına suyun soğuk ve beklememiş su olmasına özen gösterin. Kahvenizi kısık ateşte ağırdan pişirin. Yüksek ateşte kaynayıp taşmamasına özen gösterin. 
Türk Kahvesi tarifi
Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su koyun ve her fincan kahve için 1 çay kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı şeker koyun.
İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin.
Yerleştirdikten sonra asla karıştırmayın ve yavaşça kaynama derecesine getirin.
Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın
Yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.

Muhabir: Mihriban Koçaker