Tokat'ta Turizm Haftası etkinlikleri il protokolü eşliğinde tarihi Taşhan'dan tarihi Sulusokak'a uzanan kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından Sulusokak'ta Tokat'ın tüm ilçelerinin kültürel ve sanatsal zenginliklerinin sergilendiği standlar gezildi. 

Turizm Haftası nedeniyle stand açan Kilim dokuma sanatçısı Züleyha Koç, "Kilim dokuma sanatıyla uğraşıyorum. Mesleğimi çok seviyorum. 30 yıldır bu meslekteyim. Halk eğitiminde usta öğreticiyim. Taşhan'da dükkanım var. Orada da çalışmalarımı yürütüyorum" diyerek sanatına olan tutkusundan bahsetti. 
Kilim4

Salt’ın yeni sergisi “Havaya Dair” açıldı Salt’ın yeni sergisi “Havaya Dair” açıldı

Kilim, çanta, kırlent, cüzdan dokuyor
Ürünleri hakkında bilgiler veren Züleyha Koç, yastık, kilim, kırlent, pano, çanta çeşitleri ve cüzdanlar, anahtarlıklar yapıyorum. En çok kırlent, çantalar rağbet görüyor" dedi. Sergilediği bir kilimi yaklaşık 2 ayda bitirdiğini anlatan Koç, Tokat yöresi başta olmak üzere farklı birçok Anadolu kilim motifini ürünlerinde kullandığını aktardı. 
Kilim3Her boyun kendine ait bir deseni var
Koç, "Her boyun kendine ait bir deseni var. Ben Türkiye'nin her yöresinden kilimleri dokuyabiliyorum. Mesela bu da Azeri kilimi, yuvarlak katlı. Bu da Azerilere ait. Bizim Türkiye'de geometrik desenler kullanılır, Azeri'de yuvarlak hatlar da kullanılıyor. Ben onu da dokuyorum. Örneğin 'Eli belinde'. Eli belinde de renkli bir motif. Türkiye'nin genelinde her yerde dokunan bir motif bu. Türk kadınının gücünü temsil eder 'Eli belinde'. Güçlü bir kadını simgeler" diye konuştu. 

Muhabir: Mihriban Koçaker