Ücretli çalışan sayıları artışta Ücretli çalışan sayıları artışta

Manisa Ticaret Borsası tarafından Manisa Çekirdeksiz Sultani Üzümde 2024-2025 sezonunun açılışı ve geleneksel ilk kuru üzüm alım töreni gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi ilk kuru üzüm açık artırma usulü sembolik olarak rekor bir fiyat olan 5 bin 100 TL’den TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç aracılığıyla Manisa Ticaret Borsası tarafından alındı.

Manisa Ticaret Borsasında, Manisa Çekirdeksiz Sultani Üzümde 2024-2025 sezonunun açılışı ve geleneksel ilk kuru üzüm alım töreni gerçekleştirildi. Törene Manisa Valisi Enver Ünlü, TBMM 22. Dönem Meclis Başkanı Bülent Arınç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kılıç, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, daire ve kurum müdürleri ile üreticiler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende üzümün tarihten günümüze serüvenini anlatan bir video sunumu yapıldı.

Tokat Haberkuru Üzüm2"İhracatta prestij ürün"

Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, "Her sene ortalama yüzde 85’i Manisa’da üretilmekte olup, yüzde 90’ı Manisa’daki modern üzüm işletmelerimiz tarafından ihraç edilen dünya ticaretinin yarısına sahip olduğumuz, çekirdeksiz kuru üzümde, Manisa’mızın çok iyi bir noktada olduğunu gururla ifade etmek isterim.  Üretimin iç ticareti ve ihracat verilerine baktığımızda sektörel kayıt ve raporlama sistemine göre 2023-2024 sezonu 31 Ağustos günü tamamlanacak 01 Eylül itibariyle yeni sezona geçmiş olacağız. Temmuz sonu müstahsilden alım tescili verilerine göre, Manisa ve ilçelerimiz dahil tüm ticaret borsalarımızda kayıtlara giren çekirdeksiz kuru üzüm miktarı 187 bin 304 tondur. 17 Ağustos tarihli son ihracat raporuna göre de gerçekleştirilen 203 bin 407 ton ihracat ile ülkemize 478 milyon dolar kazandırılmıştır. Türkiye’nin ihracatta prestij ürünü olan çekirdeksiz kuru üzüm ihracatındaki bu rakamın, önümüzdeki sene 500 milyon doların üzerinde olacağı bugünden görülüyor" dedi. 

Tokat Haberkuru Üzüm

"Fiyatlar bu sene üreticiyi memnun edecek"

TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç ise Manisa’nın Mesir Macunu ve Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü ile meşhur olduğunu belirterek bu iki değerin de çok önemli olduğunu söyledi. Fiyatların bu sene üreticiyi mutlu edeceğini de söyleyen Arınç, emekleri için tüm üreticilere teşekkür etti.

Kaynak: İHA