YHT Ulaşım Bürosu tarafından paylaşılan bilgide; Ana hat ve bölgesel trenler ile YHT'lerde çeşitli yaş gruplarına, mesleklere ve şartlara göre indirimli bilet satışı sağlanıyor. Peki diğer meslek grupları neler? Hangi yaş grupları ve şartlara göre indirimli tarifeler kullanılabiliyor? Detaylar haberimizde...
Tarife İndirimleri
Çocuk %50 : 7-12 yaş arası çocuklar için uygulanmaktadır. (Ayrı bir yer istenmemek koşuluyla 0-6 yaş (73 aydan gün almamış) çocuklar ücretsiz seyahat edebilir.) (0-12 yaş arası çocuklar sadece ebeveynlerinden biri veya en az 18 yaşında olan bir refakatçi ile yolculuk yapabilir.)
Genç %15: 13-26 yaşları arasında bulunan gençler faydalanabilmektedir
60-64 yaş arası yolcular % 15: 60-64 yaş aralığında olan yolculara uygulanmaktadır.
65 Yaş ve üzerindeki yolcular %50: YHT, Anahat trenlerinde 65 yaş ve üstü yolcular yararlanabilmektedir.
Öğretmen% 15: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya bu bakanlık tarafından onaylanmış her derece ve türdeki resmi ve özel okullarda halen çalışan tüm öğretmenlere (Müdür, müdür yardımcısı dahil), Yükseköğretim kuruluşlarında (üniversite, fakülte, enstitü, yüksekokul, konservatuar, meslek yüksekokulu, uygulama ve araştırma merkezlerinde) çalışan tüm öğretim elemanlarına, Türk uyruklu olup yabancı ülkelerde çalışan öğretmenlere uygulanmaktadır.
Askeri yolcu % 15: Türk Silahlı kuvvetlerinde halen çalışmakta bulunan subay, astsubay ve askeri memurlara, NATO’nun askeri görevlilerine, uzman, uzatmalı çavuş, onbaşı ve erlere (sevk muhtırasız biletle yapacakları seyahatlerde) uygulanmaktadır.
Tokat Haberyht Indirim (2)Yerli ve yabancı Basın Kartı sahipleri %15: Yerli ve yabancı basın mensuplarına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca verilen karta sahip yolcular için geçerlidir.
Personel %20: Çalışan TCDD/TCDD Taşımacılık A.Ş ve TÜRASAŞ personeli, eşi, çocukları (aile beyannamesine dahil 25 yaşını doldurmamış)  ile bunların emeklisi ve eşine uygulanmaktadır.
Emekli %10: "Türkiye Yüzyılı Emektarları" projesine  katkı  sağlamak  üzere  tüm  emeklilerimiz  için  31.12.2024  tarihine  kadar  YHT,  Anahat  ve  Bölgesel  trenlerimizde  uygulanmaktadır. 
İndirime esas tarifelerden faydalanan tüm yolcularımız için indirme esas kurum kimliğinin gösterilmesi zorunludur, aksi halde indirim geçersiz sayılır, aradaki fark tahsil edilir. 
Emekli indirimi kapsamında; SGK  tarafından  düzenlenen  Emekli  Kimlik  Kartı,  bu  kartın bulunmaması halinde E-Devlet üzerinde alınmış ve emekli olduğunu kanıtlayan belgelerde indirime esas belge olarak kabul edilmektedir.
Tokat Haberyht Indirim (3)

ERÜ’de üniversite- sanayi iş birliği toplantısı ERÜ’de üniversite- sanayi iş birliği toplantısı

Ücretsiz Taşımalar
Uluslar arası anlaşmalar ve yasalar gereği yapılan taşımalardır. İlgili kanunlarca kendilerine ücretsiz seyahat hakkı tanınan yolcular, yolcu trenlerinde yapacakları seyahatlerde
T.C. Aile, Çalışma  ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen, üzerinde “SERBEST” yazılı Ücretsiz Seyahat Kartlarını ibraz ederek,
Engelli yolcular;
-Başbakanlık  Özürlüler İdaresi Başkanlığınca verilen engelli kimlik kartları,
-T.C. Aile, Çalışma  ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen engelli kimlik kartları,
-Ağır Engelliler için T.C. Aile, Çalışma  ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen ”Ulaşımda Refakatçi Hakkı Vardır”ibareli kimlik kartı,
-Engel oranı bulunan Nüfus Hüviyet cüzdanı göstererek,
Yabancı demiryolu idareleri ile yapılan anlaşmalar gereği, yabancı demiryolu çalışanları permi belgelerini ibraz ederek, ücretsiz seyahat edebilirler.
Bu indirimlerden faydalanmak isteyen ve gerekli özelliklere sahip yolcular, ilgili kurumdan alınmış ve TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından kabul görmüş belgeleri satış anında ve kontrollerde ibraz etmesi gerekir. Aksi halde “trende bilet” hükümleri uygulanır.

Muhabir: Mihriban Koçaker