Türkiye'nin sevilen süt ürünleri markalarından Eker Ayran tarafından paylaşılan bilgilere göre, ayranın sağlıkla dolu özelliklerinin yanı sıra, farklı ebat ve çeşitleri ile de her türlü tüketiciye hitap ettiği belirtiliyor.

Yılın her mevsiminde keyifle tüketilen ayran, yaz aylarında ferahlama ihtiyacının da etkisiyle daha çok tercih ediliyor. Vücudumuza pek çok faydası bulunan bu içecek, metabolizmanın sağlıklı çalışmasına yardımcı olmanın yanı sıra, kemiklere ve dişlere iyi gelen kalsiyum ve potasyum da içeriyor. Türk mutfağının gözde içecekleri arasında yer alan ayran, ferahlatıcı etkisiyle sıcak yaz günlerinde yoğun olarak tüketiliyor.

Ayran, özellikle yaz aylarında vücudumuzun kaybettiği su ve mineralleri yenilemeye, içeriğindeki elektrolitler sayesinde sıvı dengemizi korumaya yardımcı oluyor. Böylece kendimizi daha zinde hissetmemizi sağlıyor. Ayrıca, probiyotik ayranlar sindirim ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda yeni bir lezzet deneyimi yaşatıyor. Eker Ayran, bu sağlıklı ve ferahlatıcı deneyimi ev içi tüketimin yanı sıra restoran, lokanta ve otellerde de sunuyor.

Tombul, bardak ve şişe ayran seçenekleriyle tüketicilere geniş bir yelpazede hizmet veren Eker Ayran, probiyotik ayranlar ve kefir çeşitleri ile sağlıklı beslenme trendlerini takip edenlere de alternatifler sunuyor. Türkiye'nin süt endüstrisinde en gelişmiş teknolojiye sahip olan fabrikalarından birinde üretim yapan Eker Süt Ürünleri, ayranın yanı sıra sağlıklı ve lezzetli pek çok ürün seçeneğiyle tüketicilerle buluşuyor.

Editör: Haber Merkezi