Nevşehir'in en gözde tariflerinden biri olan Ürgüp köftesi, dana eti ile hazırlanır. Yapımında irmik, patates ve soğan kullanılmaktadır. Hazırlaması yaklaşık 30 dakika olan bu köfte, ana yemek olarak sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, Ürgüp köftesi tarifi için detaylara geçebiliriz.
Malzemeler
500 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
7 adet patates
1 tutam maydanoz
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
Fındık yağ
Un
Nasıl Yapılır
İlk olarak patateslerin kabuklarını soyun. Patatesleri rendeleyip suyunu çıkartın ve bol yağ ile kızartın.
Kıymayı geniş bir kabın içine alın. Üzerine patates, kuru soğan ve sarımsak rendeleyin.
Ardından yumurta ve irmik ekleyerek yoğurun.
Maydanozları ince ince kıyın. Köfte harcına maydanoz, tuz ve karabiberi ekledikten sonra tekrardan yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve parmak şekli verin.
Bir tabağın içerisine un koyun. Şekil verdiğiniz köfteleri una bulayın ve yağda kızartın.
Ürgüp köfteyi, kibrit patates ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Köfteleri kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.