Hindistan, Singapur, Japonya ve çeşitli Avrupa ülkelerinden gelen tur operatörlerine Zile’yi gezdi. Bu öncü grup, kendi ülkelerinden getirecekleri kültür turları için ön keşif yaptı. Zile’nin kültür elçisi Necmettin Eryılmaz, turistlere mihmandarlık yaptı. Eryılmaz, tur operatörlerinin ilçeyi çok beğendiklerini ve ileride tur düzenlemeyi düşündüklerini belirtti.

Konaklama: Tokat Deveciler Hanı
Kafile, Tokat Deveciler Hanı’nda Zileli Murtaza Kalender’in otelinde konaklamak için ilçeden ayrıldı. Eryılmaz, turistlerin Zile'nin tarihi dokusuna hayran kaldığını ve bu tür gezilerin bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

İlçenin Tarihi ve Kültürel Zenginliği
Zile, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile tur operatörlerinin ilgisini çekiyor. İlçe, benzersiz mimarisi ve tarihi yapılarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Zile Kalesi ve tarihi camiler, turistlerin ilgi odağı oldu.

Edirne'de CHP İl Başkanı Taybıllı İpsala İlçe başkanlığını ziyaret etti Edirne'de CHP İl Başkanı Taybıllı İpsala İlçe başkanlığını ziyaret etti

Zile’nin Geleceği Parlak
Tur operatörlerinin ilgisi, Zile’nin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu gösteriyor. Kültürel turların artması, bölge ekonomisine de olumlu yansıyacak.

 

 

Muhabir: Burhan Arar