Vural Çelik, Türk televizyon ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinden biridir. Özellikle "Avrupa Yakası" ve "Seksenler" dizilerindeki karakterleriyle hafızalara kazınan Vural Çelik, oyunculuk kariyeri boyunca birçok başarılı projede yer almıştır. Ancak ne yazık ki, oyuncu 51 yaşında hayatını kaybetti. Çelik’in ölüm sebebi henüz açıklanmadı, ancak geçmişte 2014 yılında kalp krizi geçirdiği biliniyor. Peki, Vural Çelik Kimdir Aslen nereli? Kaç Yaşındaydı ve Neden Öldü? Vural Çelik evli mi eşi kim?

Vural Çelik Kimdir?

Vural Çelik, 18 Mart 1973 tarihinde İstanbul’un Aksaray semtinde dünyaya gelmiştir. Aslen Ordu'ludur. Çelik, zorlu bir çocukluk dönemi geçirmiştir; babası, Çelik 11 yaşındayken ailesini terk etmiş, gözleri görmeyen annesi ve 9 yaşındaki kardeşiyle birlikte hayat mücadelesi vermek zorunda kalmıştır. Eğitim hayatına lise 2. sınıfa kadar devam etmiş, sonrasında tahsilini bırakmıştır.

Oyunculuk Kariyeri Nasıl Başladı?

Vural Çelik’in oyunculuk serüveni, 1989 yılında gazete ilanıyla oyuncu arayan Levent Kırca Tiyatrosu'na girmesiyle başlamıştır. Ardından Nejat Uygur Tiyatrosu’nda çalışma fırsatı bulmuş ve daha sonra Yasemin Yalçın’ın tiyatrosunda görev almıştır. Bu süreçte, Yasemin Yalçın Tiyatrosu’nun Sanat Yönetmeni Selahattin Taşdöğen’in yardımcılığını yaparak sahne arkasında da deneyim kazanmıştır. Bu tecrübeler ona oyunculuk kariyerinde önemli bir temel oluşturmuştur.

BKM ve Avrupa Yakası Yılları

Vural Çelik, kariyerinin ilerleyen dönemlerinde Yılmaz Erdoğan ile tanışarak BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) oyuncuları arasına katılmıştır. Bu dönemde, Türkiye’nin popüler dizilerinden biri olan ve Gülse Birsel’in senaristliğini yaptığı “Avrupa Yakası” dizisinde Kubilay karakterini canlandırarak geniş bir izleyici kitlesine ulaşmıştır. 2004-2008 yılları arasında devam eden bu projede, Gazanfer Özcan, Hümeyra, Müşfik Kenter, Ata Demirer, Gülse Birsel ve Engin Günaydın gibi birçok usta oyuncuyla birlikte çalışmıştır. Vural Çelik’in "Kubilay" karakteri, izleyiciler tarafından çok sevilmiş ve onun adeta simgesi haline gelmiştir.

Ordu'da kaya düşme tehlikesine karşı 32 konut için geçici tahliye kararı verildi Ordu'da kaya düşme tehlikesine karşı 32 konut için geçici tahliye kararı verildi

Seksenler Dizisi ve Diğer Projeler

Vural Çelik, “Avrupa Yakası” dizisinden sonra da başarılı projelerde yer almaya devam etmiştir. 2012-2014 yılları arasında Birol Güven’in senaristliğini yaptığı “Seksenler” dizisinde rol almıştır. Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Şoray Uzun, Serhat Kılıç ve Yasemin Çonka gibi isimlerle birlikte kamera karşısına geçmiştir. Bu projede de etkileyici performans sergileyen Çelik, Türkiye’nin önemli oyuncuları arasında yerini sağlamlaştırmıştır.

Vural Çelik’in Oynadığı Dizi ve Filmler

Vural Çelik, kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde rol almıştır. İşte bunlardan bazıları:

Tiyatro Oyunları:

  • "Bana Bir Şeyhler Oluyor" (Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği oyun)
  • "Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?" (1999)

Filmleri ve Dizileri:

  • 2013 - "Gitme Baba" (Film)
  • 2012-2014 - "Seksenler" (Dizi)
  • 2011 - "Yahşi Cazibe" (Dizi)
  • 2011 - "Nuri" (Dizi)
  • 2010 - "Beni de Götür" (Film)
  • 2010 - "Bana Bunlarla Gel" (Dizi)
  • 2009 - "Canını Sevdiğim İstanbul'u" (Dizi)
  • 2007 - "Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım" (Film)
  • 2005 - "Organize İşler" (Film)
  • 2004-2008 - "Avrupa Yakası" (Dizi)
  • 2003 - "G.O.R.A" (Film)
  • 2000 - "Güneş Yanıkları" (Dizi)
  • 1998 - "Her Şey Çok Güzel Olacak" (Film)
  • 1995 - "Bir Demet Tiyatro" (Dizi)

Vural Çelik evli mi eşi kim?

Evet, Vural Çelik bekar olup hayatı boyunca hiç evlenmemiştir. Özel hayatını göz önünde yaşamayan ve daha çok kariyerine odaklanan Çelik, sanat hayatı boyunca da sakin bir yaşam sürmüştür.

Vural Çelik’in Hayvanseverliği ve Yaşadığı Olaylar

Vural Çelik’in hayvan sevgisi de dikkat çekicidir. Özellikle sokak hayvanlarına olan düşkünlüğü bilinir ve onların korunmasına yönelik çalışmaları vardır. 2017 yılında yaşanan bir olayda, çiğ etle beslediği köpeklerin mahalle sakinlerine saldırması sonucu haberlere konu olmuştur. Bu olay sonrasında mahalle sakinlerinden biri olan Çetin Ünlü, Vural Çelik’e dava açmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ