Tokat çevre yolunda meydana gelen kazada, yağışın etkisiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden kamyon, karşı şeride geçerek yan yattı. Kazanın meydana geldiği Erenler Köprüsü yakınları, özellikle yağışlı havalarda sık sık kazalara sahne oluyor. Kazada şans eseri facia yaşanmadı, çünkü o anda karşı yönden gelen başka bir araç yoktu.

Ekipler hızla müdahale etti

Olay yerine hızla sevk edilen sağlık ve kurtarma ekipleri, kamyon sürücüsünü yaralı olarak kurtardı. İlk müdahale sonrası hastaneye sevk edilen sürücünün durumu kontrol altına alındı. Kazanın büyük bir felakete dönüşmemesi şans eseri olarak nitelendirildi.

Bölgedeki yol sorunları dikkat çekiyor

Erenler Köprüsü yakınları Derbent Boğazında sık sık meydana gelen kazaların ana sebeplerinden biri, yolun virajlı ve yokuş aşağı olması. Özellikle kış ve yağışlı mevsimlerde yolun kayganlaşması, sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybetmesine yol açıyor. Uzmanlar, çevre yolunun standartlara uygun hale getirilmesi ve gerekli iyileştirmelerin yapılmasının şart olduğunu belirtiyor. Bu bölgedeki tehlikenin azaltılması için yetkililerden acil önlem alınması bekleniyor.


Muhabir: Burhan Arar