Türkiye genelinde etkisini gösteren aşırı sıcaklar, Tokat’ta da hissedildi. Hava sıcaklıklarının 35 dereceye ulaşmasıyla, Tokatlı çocuklar serinlemek için farklı yollar aramaya başladı.

Çocuklar Meydan Çarşısındaki Süs Havuzuna Akın Etti

Tokat'ın Meydan Çarşısı'nda bulunan süs havuzu, sıcaktan bunalan çocukların serinlemek için tercih ettiği yerlerden biri oldu. Çocuklar, kendilerini süs havuzunun serin sularına bırakırken, o anlar kameralara yansıdı. Eğlenceli anlar yaşayan çocuklar, doyasıya vakit geçirdi.

Halk Sağlığı Uzmanlarından Uyarı

Uzmanlar, aşırı sıcak havalarda dışarıda uzun süre kalmanın sağlık açısından tehlikeli olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Çocukların ve yaşlıların özellikle dikkat etmesi gerektiğini belirten sağlık yetkilileri, serin ve gölge yerlerde zaman geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Tokat’ta Serinlemek İçin Alternatif Yollar

Tokat'ta sıcak havalar devam ederken, vatandaşlar için serinlemek adına farklı alternatifler de bulunuyor. Parklar, göletler ve şehirdeki diğer su kaynakları, serinlemek isteyenlerin gözde mekanları arasında yer alıyor. Ayrıca, Tokat'ta bulunan kapalı yüzme havuzları da vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

 

 
 

Muhabir: Burhan Arar