AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan 2020 yılında restorasyon sürecine giren Gök Medrese'de devam eden çalışmaları inceledi. Gök Medrese'de restorasyonun aslına uygun olarak devam ettiğini belirten Vekil Arslan, yaklaşık maliyeti 400 milyon liraya yakın bir yatırımı Tokat'a kazandırdıklarını söyledi.

Gökmedrese4

Ayrıca restorasyonun en can alıcı noktasının Gök Medrese'nin Çinileri olduğunu ve bunların aslına uygun yapıldığına dikkat çekti.
Bayrak Foto

VEKİL ARSLAN'IN BAYRAK HASSASİYETİ
Yaptığı inceleme sırasında Gök Medrese'nin kapısında bulunan bayrakların hava muhalefeti nedeniyle bozulduğunu farkeden Arslan Bayrak hassasiyetini birkez daha gösterdi ve orada bulunan çalışanlardan ve görevlilerden bu bayrakların derhal düzeltilmesini istedi.
Gökmedrese2

Osmanlı Zamanında Tokat’ın İsmi Neydi? Osmanlı Zamanında Tokat’ın İsmi Neydi?

RESTORASYON SON AŞAMADA
Mustafa Arslan, "Gök Medrese'de çalışmalar  son aşamaya geldi. 2020 yılından beri burada restorasyon devam ediyor. Gök Medrese Selçuklu vezirlerinden Muhittin Süleyman Pervane tarafından 13. yüzyılda yaklaşık 1277 yılında inşa edilmiş o zamandan bugüne kadar da ayakta hizmet veriyor.18. yüzyıla kadar medrese mimarhane ve şifahane olarak kullanıldı. Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren de bu bina Tokat Müzesi olarak kullanıldı. Daha sonra da 2020 yılında restorasyona alındığı Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından şu anda gördüğümüz kadarıyla aslına uygun çok güzel bir restorasyon yapılmış. Ben Bölge Müdürümüze, Genel müdürümüze emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum burada çalışan işçisinden mimarına kadar hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. 
Gökmedrese1IKÜLTÜR SANAT MERKEZİ OLARAK ELE ALINABİLİR
Hizmete açıldıktan sonra  Gök Medrese'nin  öğrencilerin ders çalışacağı kütüphane hizmetlerinden faydalanabileceği burada vakit geçirebilecekleri bir kültür merkezi olarak değerlendirilmesi  ve kitap fuarları kitap sergileri resim sergilerini yapılacağı bir kültür sanat merkezi olarak ele alınabileceği belirtti.

Muhabir: Mihriban Koçaker