Meteoroloji radarından alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 3 saatlik periyotta Ankara'nın Çubuk, Akyurt, Kahramankazan, Pursaklar, Keçiören, Etimesgut, Yenimahalle, Sincan, Çankaya, Gölbaşı ve Mamak ilçelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yapılan uyarıda Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Tokat Haberankara Sağanak (2)

Çevreyi Kirleten Sürücülere Ağır Cezalar: Tokat’ta da Uygulama Şart Çevreyi Kirleten Sürücülere Ağır Cezalar: Tokat’ta da Uygulama Şart

Uyarının ardından beklenen yağışlar başladı. Sosyal medya platformu X'te Ankara Trafik Radarı adlı sayfada sel ve su baskını görüntülerine yer verildi. Bir videoda Ulus Melike Hatun Cami önünde otobüs durağında mahsur alan bir yaşlının 2 vatandaş tarafından kurtarılma anı ile  Yenimahalle Güzelyaka mahallesinde kayganlaşan ylda zor anlar yaşayan araçlar, özellikle Yenimahalle'nin genelinde ve Balgat'ta etkili olan şiddetli yağış görüntüleri yer aldı. Ayrıca bir kafenin aşırı yağış nedeniyle çatıdan su aldığı görüldü. Ayrıca Anadolu Ajansı yağışlarla ilgili son durumun videosunu paylaştı. 

Muhabir: Mihriban Koçaker