Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanış, Nur Bilgin'in sorularını cevapladı.

Whatsapp Image 2024 08 02 At 18.51.21

"Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu Arasına Girdik"
Uşak Seramik, Anadolu’nun en büyük sanayi kuruluşlarından biri olarak dikkat çekiyor. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanış, şirketin dününü, bugününü ve gelecekteki hedeflerini anlatırken, "Kalkınma ve yatırım planlamalarımız sayesinde Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına girdik," diyor. Tanış, ayrıca 40’tan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını ve şirketi 12 kat büyüttüklerini vurguluyor.

'Hirbitin Turbosu'nda iddialı model ön satışta 'Hirbitin Turbosu'nda iddialı model ön satışta

Whatsapp Image 2024 08 02 At 18.51.22

Uşak Seramik Borsada Neden Bu Kadar Çok Konuşuluyor?
Türkiye'nin ve borsa camiasının en çok konuştuğu konulardan biri Uşak Seramik hisselerinin borsada en çok işlem gören ve talep edilen hisseler arasında yer alması. Tanış, bu ilginin altında yatan sebepleri şöyle açıklıyor: "Uşak Seramik, Tanışlar grubunun profesyonel yönetimi ile 20 yıldır planlı ve istikrarlı bir büyüme yaşıyor. Üretim kapasitemizi artırdık ve ürünlerimizin kalitesi, seramik sektörünün duayenleri arasında takdir ve beğeni topluyor. Geçen yıl ihracatımızı %50 artırdık ve bu sene hedef %70. 50’nin üzerinde ülkede varız, bu da ülkemize ciddi bir katkı demek."

Whatsapp Image 2024 08 02 At 18.51.22

Tanış Ailesi'nin Uşak Seramik Başarısındaki Rolü
Tanış Ailesi'nin 50 yıllık sanayi birikimi ve çoğunlukla mühendislerden oluşan aile üyeleri, Uşak Seramik'in başarısında büyük rol oynuyor. Hüseyin Tanış, "Aile fertlerimizin büyük çoğunluğu inşaat mühendisi ve işletme yönetimi üzerine eğitim almış insanlardan oluşuyor. Donanım, birikim ve tecrübe iş dünyasında çok önemlidir," diyerek başarılarının temelini açıklıyor.

Whatsapp Image 2024 08 02 At 18.51.18

Uşak Seramik'teki Tanışlar Dönemi
Uşak Seramik, 1972 yılında gurbetçiler tarafından kurulan çok ortaklı bir şirket. 2003 yılında Tanışlar grubu tarafından Kalkınma Bankası’ndan devralınan şirket, 20 yıldır Tanış Ailesi tarafından yönetiliyor. Tanış, "Yalnızca Uşak Seramik değil, inşaat, madencilik ve turizm sektörlerinde de ciddi yatırımlarımız var," diyerek aile grubunun farklı alanlardaki yatırımlarına da dikkat çekiyor.

Whatsapp Image 2024 08 02 At 18.51.18 (1)

Kriz Dönemlerinde Doğru Stratejiler
Geçtiğimiz yıllarda yapı ve seramik sektörü ciddi krizler yaşarken, Uşak Seramik bu süreçleri en hafif atlatan şirketlerden biri oldu. Tanış, krizleri nasıl yönettiklerini şöyle açıklıyor: "Pandemi sonrası doğru stratejilere sahip büyük şirketler gibi biz de yatırımlar yaparak ve büyüyerek çıktık. Yatırım ve makine parkını yenilemeye ara vermedik. Bugün Uşak Seramik’i aldığımız günden bugüne 12 kat büyütmüşüz."

Whatsapp Image 2024 08 02 At 18.51.18 (2)

Rakamlarla Uşak Seramik
Tanış Ailesi tarafından devralındığında 3 milyon metrekare üretim kapasitesine sahip olan şirket, bugün yıllık 36 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaştı. Bordrolu çalışan sayısı 850'ye yükseldi ve Uşak ilinin Banaz ilçesindeki fabrikanın bölge için önemi arttı. Tanış, "50'ye yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. En çok ihracat yaptığımız ülkeler arasında Almanya, Amerika, Kanada ve Romanya var," diyerek ihracat hedeflerini vurguluyor.

Whatsapp Image 2024 08 02 At 18.51.17

Genel Kurul ve Çiğdem Meto Krizi
1 Temmuz'da Uşak Seramik’in Olağan Genel Kurulu sırasında yaşanan arbede nedeniyle toplantı ertelendi. Tanış, bu olayla ilgili gerçekleri şöyle özetliyor: "Çiğdem Meto'nun tarafımıza attığı iftira ve yalan beyanlarla başlayan bir arbede yaşandı. Genel Kurul, güvenlik gerekçesiyle ertelendi. 9 Ağustos'ta yeniden toplanacağız ve bu süreçte tüm verilerimiz şeffaf ve denetlenebilir durumda olacak."

Whatsapp Image 2024 08 02 At 18.51.16

Borsa Oyunları ve Toke Over İddiaları
Borsa üzerinde yürütülen operasyonlarla ilgili Tanış, "Şirket ilk kurulduğunda imtiyazlı hisse eklenmemiş, bu boşluktan yararlanmak isteyen borsa simsarları böyle bir operasyona başladılar," diyor. Tanış, Çiğdem Meto ve taraftarlarının yalan beyanlarının Uşak Seramik gibi köklü şirketlerde tutmayacağını belirtiyor ve ekliyor: "Tecrübeleri yok, şirketlere kattıkları bir sermaye yok. Şirket yönetmek borsa oyunlarına benzemez."

Whatsapp Image 2024 08 02 At 18.51.19 (1)

Sosyal Medya ve Hukuki Mücadele
Çiğdem Meto tarafından sosyal medya üzerinden Tanış Ailesi'ne ve çalışanlara yönelik hakaretlerin devam ettiğini belirten Tanış, "Bu kabalığa hukuki yollarla karşı koyacağız. Adalete güvenimiz tamdır ve süreç işliyor," diye konuşuyor. Tanış, 9 Ağustos tarihinin Uşak Seramik için yeni başlangıçların tarihi olacağını vurguluyor: "İhracat hamlelerimizi artıracağımız ve Uşak Seramik markasını dünya çapında daha da güçlendireceğimiz bir tarih olacak."

 

Kaynak: usakegemtv