Tokat Vakıflar: Çorum Ulucamii'de Çevre Düzenlemesi yapıyor Tokat Vakıflar: Çorum Ulucamii'de Çevre Düzenlemesi yapıyor

Halk TV’de Serhan Asker’in sunduğu Görkemli Hatıralar Programının bu hafta ki bölümü Turhal’da çekildi. Turhal Kocakavak Millet Bahçesinde Halk Tv ekranlarından canlı olarak yayınlanan Programa Turhal Belediye Başkanı M.Erdem Ural, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, UNESCO tarafından yılında ‘’yaşayan insan hazinesi’’ seçilen Dertli Divani mahlaslı Veli Aykut katıldı.
Tokat Habergezen1ATATÜRK MÜZESİ KURULMASI İÇİN İLK ADIM 
Turhal’ın yerel kültürel özelliklerinin tanıtıldığı programa Oyuncu ve yazar Müjdat Gezen sürpriz bir telefon bağlantısı gerçekleştirdi. Programa katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan oyuncu ve yazar Müjdat Gezen;’’ Sevgili Serhan, gerçekten görkemli bir hatırayı üç kuşağı, Atatürk’ün Tokat ziyaretinde konuştuğu dedeyi babayı ve genç başkan Erdem Ural’ı bir araya getirdin, teşekkür ediyorum. Orda bulunan Tokat Turhallı kardeşlerime de saygılar sunuyorum. Turhal biliyorsunuz Tokat’ın yeşillikleriyle en güzel ovasıdır. Kıskanılacak kadar güzeldir. Bu güzel şehirde millet bahçesinin yanında ki alanda bulunan Atatürk’ün Meclis binası olarak kullandığı bina için senden bir ricada bulunacağım.Bir kampanya başlat. Orayı benim elimde ki 1500 küsür Atatürk ile ilgili malzemeleri koyarak bir Atatürk müzesi yapalım. Hepsini vermeye hazırım. Turhal’a çok yakışır" diye konuştu.
Tokat Habergezen3CHP'Lİ ÖZGÜR KARABAT'TA KONUK OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat’ta Atatürk Müzesi yapılması ile ilgili olarak: ‘’Önce teşekkür edelim sonra bir ricada bulunalım. Şeker fabrikası bu kadar büyük bir alanı kendi mülkiyetlerinde bulunan alanı Millet Bahçesi yapmışlar gerçekten çok büyük bir fedakârlık. Turhallının hizmetine sunmuşlar. Bu kadar büyük hizmetin eksik kalmaması için bu binanın da bir Atatürk Müzesi haline gelmesi şurada yapılan güzelliği muhteşem bir hale getirir" dedi. 
Tokat Habergezen4GEZEN'DEN TİYATRO SÖZÜ
Turhal Belediye Başkanı Erdem Ural da  ‘’Bu Millet Bahçesinin halkımıza kazandırılmasına katkı sağlayan Şeker Fabrikası Genel Müdürüne teşekkür ediyorum.’’ dedi.
Başkan Ural konuşmanın sonunda Müjdat Gezer'den Turhal’da bir Tiyatro sergilemesini istedi. Müjdat Gezen ise; ‘’ Ne zaman istenirse o zaman hazırım’’ diye yanıt verdi.

Muhabir: Mihriban Koçaker