Yeşilırmak’ın önemli bir kolu olan Çekerek nehrinin yüzyıllar boyunca aşındırdığı Alan dağları ve Malbelen tepesinin arasında oluşan İncesu Kanyonu, Çorum’un Ortaköy ilçesinde ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye’nin en uzunu olan bin 700 metrelik yürüyüş platformunda doğanın tadını çıkaranlar, kanyonun sonunda Anadolu’nun en eski tanrıçalarından Kibele’nin kabartmasına ulaşıyor.

Çorum’un Ortaköy ilçesinde yer alan İncesu Kanyonu, doğa, tarih ve macera tutkunlarının gözdesi. 12 kilometrelik kanyonda trekking, rafting, balıkçılık gibi aktiviteler yapabilir, bin 700 metrelik yürüyüş platformunda eşsiz manzaraların keyfini sürebilir ve Anadolu medeniyetlerinin izlerini taşıyan Kibele kabartmasını görebilirsiniz.

Kanyonda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) desteğiyle yapılan yürüyüş platformu, Türkiye’nin en uzunu olarak dikkat çekiyor. Platformun taş düşme riski taşıyan bölümüne koruyucu bariyerler yapılmıştır. Yürüyüş parkuru boyunca kanyonun etkileyici atmosferini yaşayabilir, kayalıkların arasından akan Çekerek nehrinin sesini dinleyebilir ve yer yer ormanlık alanlara rastlayabilirsiniz.

Kanyonun sonunda sizi tarihi bir sürpriz bekliyor. Kayalıklara oyulmuş olan Kibele kabartması, Anadolu’nun en eski tanrıçalarından biri olan Kibele’yi temsil ediyor. Kabartma, Roma dönemine ait olup yaklaşık 1800 yıllık bir geçmişi var. Kabartmanın yanında ise bir de su sarnıcı bulunuyor. İncesu Kanyonu, macera severler için de güzel vakit geçirebilecekleri alternatif bir alan sunuyor.

Editör: Haber Merkezi