Ankara'da düzenlenen ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğiyle gerçekleştirilen "Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı", 3 gün boyunca dijitalleşmenin çeşitli yönlerini ele aldı. Konferans, "Yerel Medyada Dijitalleşme" temasıyla, Türkiye'nin dört bir yanından ve dünya genelinden 150'den fazla yayıncıyı ağırladı.

Etkinlik Programı ve İçerikleri
İlk Gün: Yayıncılarla yapılan istişare toplantılarıyla başlayan konferans, dijital medya stratejileri ve yerel medyanın güçlendirilmesi üzerine odaklandı. Katılımcılar, sektördeki en güncel dijital uygulamalar ve inovasyonlar hakkında bilgi sahibi oldu.Whatsapp Image 2024 06 01 At 22.22.10 Tokathaber

İkinci Gün: Ana konferans oturumları düzenlendi. Bu oturumlarda, RTÜK ve TİMBİR yetkilileri ile alanında uzman akademisyenler, gazeteciler ve dijital medya temsilcileri, medyada dijitalleşme sorunları ve çözüm yollarını tartıştı. Özellikle Anadolu medyasının karşılaştığı zorluklar ve dijital platformlarda fırsatlar ele alındı.

Son Gün: Konferansın değerlendirme toplantılarıyla sona erdi. Bu toplantılarda, etkinlik boyunca ortaya çıkan fikirler ve öneriler, gelecekteki uygulamalara yol göstermek üzere derlendi.

Anadolu Medyasının Güçlenmesi
Konferans, Anadolu medyasının önündeki engellerin kaldırılması ve dijital dünyada daha görünür hale gelmesi için RTÜK'ün öncülük ettiği çabaları vurguladı. Etkinlik, medya düzenlemeleri ve internet yayıncılığının geleceği üzerine kapsamlı tartışmaları ile ön plana çıktı. Konferans sonrası, Anadolu medyası temsilcileri bu destekler için RTÜK'e teşekkür etti.

Ali İhsan Gürel'den Tokat’ın Tüm Köylerine Eşit Hizmet Sözü! Ali İhsan Gürel'den Tokat’ın Tüm Köylerine Eşit Hizmet Sözü!

Muhabir: Mihriban Koçaker