Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram'ın erişime engellenmesiyle ilgili resmi açıklama yaptı. Sayan, "Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Instagram Erişim Engeli: BTK'dan İlk Açıklama

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bugün Instagram'a erişim engeli getirdiğini duyurdu. BTK'nın açıklamasına göre, engelin sebebi olarak "katalog suçlara uyulmaması" gösterildi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un geçtiğimiz günlerde Instagram'ı hedef alan açıklamaları da bu kararın alınmasında etkili oldu.

Ömer Fatih Sayan: Çifte Standart Kabul Edilemez

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, X platformunda yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının katalog suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz. Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz. Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun. Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik."

19 Eylül’de Tokat’a Elektrik Molası: Hangi Saatlerde, Nerelerde Kesinti Yaşanacak? 19 Eylül’de Tokat’a Elektrik Molası: Hangi Saatlerde, Nerelerde Kesinti Yaşanacak?

Daha Temiz Bir İnternet İçin Mücadele

Sayan, sosyal medya platformlarının Türkiye’de daha güvenli ve temiz bir internet oluşturulması yönündeki çağrılarına yeterli yanıt vermediklerini belirterek şöyle devam etti: "Gelmek istemediler. Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler. Birlikte daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, bir takım sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar. Yaptığımız kanun değişiklikleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik. Görüyoruz ki aynı anlayışı hâlâ sürdürmeye çalışıyorlar. 'Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam' diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz."

Değerlerimize Saygılı Sosyal Medya İstiyoruz

Sayan, sosyal medya platformlarının Türkiye'nin değerlerine saygı duyması gerektiğini vurgulayarak, "Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi. Sayan'ın açıklamaları, sosyal medya platformlarının Türkiye'deki yasalara uygun davranması konusundaki kararlılığı gösteriyor.

Kaynak: BÜLTENLER