Turkcell faturalı hat üzerinden, telefonlara ulaşılamadığında ya da telefonların servis dışında tutulmasında çağrıları başka bir numaraya yönlendirme özelliğini kullanarak iletişimlerini sürdürmek isteyenler şok yaşıyor. Bu yönlendirme işlemlerinin ücretli olduğunu bilmeyen pek çok kullanıcı, beklenmedik yüksek faturalarla karşılaşıyor.

Kullanıcı Şikayetleri
Geçtiğimiz günlerde Turkcell'de iki hattını birbirine bağlayan bir kullanıcı yaşadığı fatura şokunu yazdı. Her yönlendirme ve cevaplanan konuşma için 9 TL ücret kesildiğini öğrenen hat kullanıcı yüksek fatura ile karşılaştı. Diğer operatörlerde böyle bir ücretlendirme olup olmadığını merak ettiğini de sözlerine ekledi.

Müşteri bilgilendirilmiyor

Turkcell kullanıcıları yönlendirme nedeni ile yansıtılan ücretlendirmeyi faturasını gördüğünde fark ediyor. Bir anlamda iş işten geçince fatura edilen uygulamadan habersiz binlerce kişi mağdur oluyor. Operatör kullanıcılar bilgilendirme yapılmadan yapılan ücretlendirmeyi kabullenmek istemiyor. Yüksek fatura şoku yaşayanlar haksız kazanç elde edilemesindne şikayetçi.

Yönlendirme Paketi ve Ücretlendirme Detayları
Turkcell, bu tür mağduriyetlerin önüne geçmek için Yönlendirme Paketi sunuyor. Ayda 50 TL'lik tarifelerin sunulması halinde, ödeme işlemleri sırasında ek ücret alınması engelleniyor. Ancak pakete abone olmayan kullanıcılar için yönlendirme işlemi, her çağrı başına 9 TL olarak ücretlendiriliyor. Kullanıcılar, "ABONE YONLENDIRME" yazıp 2200'e mesaj göndererek ya da Turkcell mağazalarından ve çağrı merkezlerinden bu hizmeti aktif hale getirebilirler. Paketi iptal etmek isteyen aboneler ise "IPTAL ABONE YONLENDIRME" yazıp 2200'e SMS göndererek işlem yapabilirler.

Öneriler ve Bilgilendirme
Bu tür sürprizlerle karşılaşmamak için Turkcell kullanıcılarının Yönlendirme Paketi hakkında bilgi sahibi olmaları büyük önem taşıyor. Kullanıcıların mağduriyet yaşamamaları ve saklanma tercihleri ​​yapabilmeleri için Turkcell'in web sitesindeki ayrıntıların incelenmesi ve müşteri hizmetlerinden bilgi almaları öneriliyor. Özellikle yoğun çağrı alan kullanıcıların sabit bir aylık ücretle bu hizmetten yararlanmaları, yüksek faturalardan kaçınmalarını sağlar.

Garanti BBVA’dan Tokat'ta bireysel müşterilerine dijital taşıt kredisi! Garanti BBVA’dan Tokat'ta bireysel müşterilerine dijital taşıt kredisi!


 

Editör: Nurhan İçmez