Tokat'ın yetiştirdiği değerli bilim insanı, Asya Bilimler Akademileri Birliği Genel Sekreteri ve TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Namık Kemal Aras, 19 Nisan 2024 tarihinde hayata veda etti. Nükleer kimya alanında öncü çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Aras, hem Tokat'ın hem de Türkiye'nin gururu olarak biliniyordu.

Bilim Dünyasında Bir Dev

Prof. Dr. Aras, Türkiye'nin ilk NATO yurt dışı doktora bursiyeri olarak Massachusetts Institute of Technology (MIT)’de eğitim aldıktan sonra ODTÜ’de profesör olarak görev yapmış ve pek çok bilim insanının yetişmesine önemli katkılarda bulunmuştur. İki yeni radyoizotopun keşfinde liderlik eden Aras, bilim dünyasına yaptığı katkılarla tanınmaktadır.,


Tokat'a Hizmet Eden Bilim Adamı 
Tokat'a hizmet veren Burhan Aras'ın kardeşi, Siyasetçi Uğur Hacıosmanoğlu’nun kuzeni  ve Erdal İnönü'nün arkadaşı olan Aras, vefatıyla Tokat ve Türkiye bilim dünyasında büyük bir boşluk bıraktı.

Bir Kayıptan Öte Bir Miras

Prof. Dr. Namık Kemal Aras, geride bıraktığı eserleri ve yetiştirdiği öğrencilerle bilim dünyasına ölümsüz bir miras bırakmıştır. Onun anısı ve katkıları, gelecek nesiller için daima bir ilham kaynağı olacaktır.

Cenaze Töreni Bilgileri

Prof. Dr. Namık Kemal Aras’ın cenazesi, 21 Nisan Pazar günü İstanbul Zincirlikuyu Camii'nden öğle namazına müteakip Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Başsağlığı

Aras'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyor, kendisini rahmetle anıyoruz.

Muhabir: Kenan Kayhan