Ünlü oyuncu Tülin Özen, Arda ile omuz omuza programına konuk olarak katıldı. Tülin Özen'in hayatı ve biyografisi hakkında aramalar yapılıyor. Peki, Tülin Özen kimdir kaç yaşında? aslen nereli? Tülin Özen evli mi eşi kim? 

Tülin Özen kimdir?

Tülin Özen, 24 Aralık 1979 tarihinde İskenderun’da doğmuştur. Şavşat, Artvinli bir ailenin çocuğu olan Özen, eğitimine İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde başlamış, sonrasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde elektrik mühendisliği bölümünde bir süre öğrenim görmüştür. Ancak, daha sonra oyunculuğa olan ilgisini fark ederek, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’ne geçiş yapmış ve buradan burslu olarak mezun olmuştur. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olarak geniş bir kariyere sahip olan Tülin Özen, özellikle Semih Kaplanoğlu'nun "Meleğin Düşüşü" filmindeki performansıyla adını duyurmuş ve bu filmle "En İyi Kadın Oyuncu" dalında Altın Portakal ödülünü kazanmıştır.

Tülin Özen kaç yaşında?

Tülin Özen, 24 Aralık 1979 doğumlu olup 2024 yılı itibariyle 44 yaşındadır.

Tülin Özen aslen nerelidir?

Tülin Özen’in ailesi Artvin, Şavşatlıdır. Ancak kendisi Hatay'ın İskenderun ilçesinde dünyaya gelmiştir.

Tülin Özen hangi okullardan mezun oldu?

Tülin Özen, İzmir’de Bornova Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde elektrik mühendisliği bölümüne başlamış, ancak bu bölümde öğrenimini tamamlamamış, oyunculuğa yönelmiştir. Sonrasında, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde burslu olarak öğrenim görmüş ve buradan mezun olmuştur.

Tülin Özen’in kariyeri nasıl başladı?

Tülin Özen, kariyerine tiyatro ile başlamıştır. Semih Kaplanoğlu’nun yönettiği "Meleğin Düşüşü" filminde Zeynep karakteriyle dikkatleri üzerine çeken Özen, bu filmdeki performansıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görülmüştür. Daha sonra, Kaplanoğlu’nun "Yumurta", "Süt" ve "Bal" adlı üçlemesinde de önemli roller üstlenmiştir. 2008 yılında "Vicdan" filminde Nurgül Yeşilçay ve Murat Han ile birlikte başrolde yer almış ve bu filmle de Sadri Alışık Ödülleri’nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü kazanmıştır. Televizyonda da pek çok projede yer almış olan Tülin Özen, özellikle "Ufak Tefek Cinayetler" dizisinde canlandırdığı "Arzu" karakteri ile geniş kitleler tarafından tanınmıştır. Son olarak, Netflix yapımı "Bir Başkadır" dizisinde Gülbin karakteriyle de büyük beğeni kazanmıştır.

Tülin Özen hangi dizilerde oynadı?

Tülin Özen, kariyeri boyunca pek çok dizi ve filmde rol almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Beyaz Gelincik (2005-2007) - Meryemce
  • Muhteşem Yüzyıl: Kösem (2015-2016) - Handan Sultan
  • Ufak Tefek Cinayetler (2017-2018) - Arzu Küçükata
  • Bir Başkadır (2020) - Gülbin (Netflix dizisi)
  • Kırmızı Oda (2020-2021) - Dr. Piraye
  • Arak/Kara Yosun (2023-2024) - Altan
  • Pera Palas'ta Gece Yarısı (2024) - Lili (Netflix dizisi)

Tülin Özen hangi filmlerle ödüller kazandı?

Tülin Özen, özellikle Semih Kaplanoğlu’nun "Meleğin Düşüşü" filmindeki performansıyla büyük beğeni topladı. Bu filmle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Ayrıca, "Vicdan" filmindeki performansıyla da Sadri Alışık Ödülleri’nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülünü aldı. Kariyerindeki diğer ödüllü filmleri ise şunlardır:

  • Meleğin Düşüşü (2005) - Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu ödülü
  • Vicdan (2008) - Sadri Alışık En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü

Tülin Özen evli mi?

Tülin Özen Evli Mi Eşi Kim

Hayır, Tülin Özen evli değildir. Ancak, 7 yıldır kendisi gibi oyuncu olan Tansu Biçer ile bir ilişki yaşamaktadırlar. Tülin Özen ve Tansu Biçer, uzun süreli bir birliktelik sürdürmektedirler ancak evlilik ile ilgili herhangi bir resmi bilgi bulunmamaktadır.

Tülin Özen’in eşi kimdir?

Tülin Özen'in şu anda evli olmadığı bilinmektedir. Ancak, Tansu Biçer ile sevgili oldukları ve 7 yıldır birlikte yaşadıkları bilinmektedir. Tansu Biçer de Türk tiyatro ve dizi dünyasında tanınmış bir oyuncudur.

Rasim Arı'dan Almanya çıkarması Rasim Arı'dan Almanya çıkarması

Tülin Özen hangi ödülleri kazandı?

Tülin Özen, oyunculuk kariyerinde pek çok ödül kazanmıştır. Öne çıkan ödülleri şunlardır:

  • 2004 Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu (Meleğin Düşüşü)
  • 2005 Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu (Meleğin Düşüşü)
  • 2005 Ankara Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu (Meleğin Düşüşü)
  • 2008 Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Vicdan)
  • 2009 Adana Altın Koza Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Vicdan)
  • 2009 SİYAD Türk Sineması Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Vicdan)
  • 2016 İstanbul Gelişim Üniversitesi Medya Ödülleri - En İyi Kadın Tiyatro Oyuncusu (Abluka)
Kaynak: HABER MERKEZİ